‘Dancehall king’ Yellowman aankomende zomer naar Q-Factory

Geschreven door op 1 mei 2018 om 11:27
Yellowman - Foto: kat_geb (Wikimedia Commons, CC BY 2.0)

Reggae – en dancehall-legende Yellowman komt aankomende zomer naar Nederland! De 62-jarige Jamaicaan reist in juli naar Amsterdam voor een show in Q-Factory.

Yellowman naar Q-Factory

Goed nieuws voor fans van Yellowman! Winston Forster, beter bekend als dancehall king Yellowman, komt aankomende zomer naar Nederland. Forster staat al sinds de jaren tachtig bovenaan de internationale dancehall en reggaewereld, met klassiekers als ‘Zungguzungguguzungguzeng’ en ‘Lost Mi Love’.

In juli reist de Jamaicaan samen met zijn Sagittarius Band naar Amsterdam, waar hij op zaterdag 21 juli het podium van Q-Factory betreedt. Het Amsterdamse poppodium ligt alvast een tipje van de sluier op: het publiek kan een energieke avond vol dancehall en reggae vibes verwachten!

Concertkaarten

Tickets voor de show zijn onder meer verkrijgbaar via de website van Ticketmaster.

Turbulent leven

De 62-jarige Yellowman heeft allesbehalve een makkelijk leven gehad. Als albino in Jamaica werd de reggaester al vroeg te vondeling gelegd. In zijn verdere jeugd bleef de reggaester mikpunt van spot en discriminatie.

Alsof zijn leven nog niet zwaar genoeg was, werd in 1982 huidkanker geconstateerd bij Forster. De zanger leek te herstellen, maar in 1986 bleek de kanker uitgezaaid te zijn naar zijn kaak. Tijdens heftige operaties werd een groot deel van Forster’s kaak verwijderd. Ondanks de beperkingen die deze heftige ingreep op muzikaal vlak met zich meebrachten, heeft Forster zijn muzikale carrière altijd voortgezet. En met succes!

Bron: Q-Factory

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.