Geslaagde eerste editie van showcase Rocksonic tijdens Noorderslag

Geschreven door op 23 januari 2018 om 12:28
Tuesday Bloody Tuesday, 20-01-2018 – Fotocredits: René Rosierse (Artiesten Nieuws)

Op zaterdag 20 januari vond tijdens Eurosonic Noorderslag (ESNS) de eerste editie van showcase Rocksonic plaats. Naast alle evenementen die ESNS organiseert in en rond het centrum van Groningen vinden er ook altijd tal van andere muzikale programma’s plaats. Rocksonic was hier één van en Artiesten nieuws was er bij.

Eerste editie Rocksonic

Afgelopen zaterdag vond in Groningen tijdens Eurosonic Noorderslag (ESNS) de eerste editie van Rocksonic plaats. Naast alle evenementen die ESNS organiseert in en rond het centrum van Groningen vinden er ook altijd tal van andere muzikale programma’s plaats. Rocksonic is een showcase event waarbij vier bands zich mogen presenteren.

Eerder werd al bekendgemaakt, tijdens het Groningse festival, dat de Nederlandse band Kensington de Popprijs 2017 heeft gewonnen.

Locatie op allerlaatste moment verplaatst.

Aanvankelijk zou het evenement plaatsvinden in Café de Boer. De voorbereidingen waren getroffen en de organisator en bands waren er klaar voor. Echter aan het begin van ESNS bleek dit Café ‘wegens omstandigheden gesloten’ te zijn.

Hals over kop moest er gezocht worden naar een alternatieve locatie. Binnen één dag slaagde de organisatie van Rocksonic erin om een nieuwe locatie te vinden. Rocksonic kon gelukkig alsnog doorgaan en wel in de Ierse pub O’Malleys. De pub ligt op een kleine 200 meter van poppodium Vera.

Vier getalenteerde bands delen podium.

Stupid Bloody Tuesday mag de avond aftrappen. De band is sterk geïnspireerd door de Britpop van Oasis en de punkrock van The Sex Pistols. Met catchy indierock tunes weten zij de sfeer er goed in te brengen en is Rocksonic 2018 gestart.

Stupid Bloody Tuesday, 20-01-2018 – Fotocredits: René Rosierse (Artiesten Nieuws)

Stupid Bloody Tuesday, 20-01-2018 – Fotocredits: René Rosierse (Artiesten Nieuws)

Daarna is het de beurt aan JASON WATERFALLS uit Utrecht. Toegankelijke en energieke poprock met af en toe een eighties/nineties sound. Een lekkere catchy sound. JASON WATERFALLS bracht vorig jaar maar liefst drie singles uit en was ook al menigmaal met de, laatst uitgebrachte single, ‘Oceans’ op 3FM te horen.

JASON WATERFALLS, 20-01-2018 – Fotocredits: René Rosierse (Artiesten Nieuws)

JASON WATERFALLS, 20-01-2018 – Fotocredits: René Rosierse (Artiesten Nieuws)

Bij O’Malleys is het inmiddels lekker druk geworden als Grenadeers met de set begint. De muzikanten komen hun nieuwe werk presenteren dat dit jaar wordt uitgebracht en door Alain Johannes (Queens of the Stone Age, Them Crooked Vultures) geproduceerd is. Stevige stonerrock met een geheel eigen geluid.

Grenadeers, 20-01-2018 – Fotocredits: René Rosierse (Artiesten Nieuws)

Grenadeers, 20-01-2018 – Fotocredits: René Rosierse (Artiesten Nieuws)

In 2015 mocht Counter Jib nog het voorprogramma van de Foo Fighters in de Ziggo verzorgen, vanavond sloot de band Rocksonic 2018 af. Counter Jib sloot prima aan bij het stevige werk van Grenadeers en gooiden daar nog een schepje bovenop. Stevige rock voor fans van Foo Fighters, Queens of the Stone Age en Soundgarden.

Counter Jib, 20-01-2018 – Fotocredits: René Rosierse (Artiesten Nieuws)

Counter Jib, 20-01-2018 – Fotocredits: René Rosierse (Artiesten Nieuws)

Een geslaagde eerste editie!

Tweedejaars HBA (Herman Brood Academie) student Laura Rosierse is erin geslaagd om met Rocksonic een zeer geslaagd event in Groningen neer te zetten met een prima line-up. Niet uit het veld geslagen door de melding, twee dagen voor het event, dat de geplande locatie ‘wegens omstandigheden gesloten’ was, zocht en vond zij een nieuwe locatie.

O’Malleys Irish Pub in Groningen zorgde voor een perfecte locatie met Guinness en heerlijke Irish Pie. We spraken na afloop nog even met de eigenaar van de pub en hij was heel blij dat hij Rocksonic een plek in zijn zaak kon geven. “Er heerste een gezellige sfeer en dit is zeker voor herhaling vatbaar”, aldus de eigenaar.

We kijken uit naar volgend jaar ESNS en een nieuwe editie van Rocksonic!

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Nieuws · Reports en Reviews