‘Concert for George’ opnieuw uitgebracht ter ere van verjaardag George Harrison

Geschreven door op 18 januari 2018 om 14:04
George Harrison (The Beatles) - Foto: oionpozo (Flickr, CC BY 2.0)

Het herdenkingsconcert voor George Harrison, ‘Concert for George, wordt opnieuw uitgebracht. De heruitgave verschijnt op de dag dat de voormalig Beatle 75 jaar zou zijn geworden.

‘Concert for George’ opnieuw uitgebracht

Concert for George, het herdenkingsconcert dat in 2002 plaatsvond ter ere van de overleden George Harrison, wordt opnieuw uitgebracht ter viering van zijn verjaardag. De heruitgave van de concertregistratie verschijnt op 25 februari. Die dag zou de oud-Beatle 75 jaar zijn geworden.

Het herdenkingsconcert vond op 29 november 2002 plaats in de Londense Royal Albert Hall. Destijds betraden onder meer grootheden als Paul McCartney, Ringo Starr, Eric Clapton, Jeff Lynne en Tom Petty het podium om Harrison te eren. De registratie van het concert werd in 2003 al eerder uitgebracht.

De heruitgave van het eerbetoon verschijnt in de volgende formats:

  • Dubbel cd
  • Dubbel cd, inclusief dubbel dvd
  • Dubbel cd, inclusief dubbel blu-ray
  • 10 disc deluxe-boxset (limited edition)
  • Vier lp vinyl boxset
  • Digitaal (download en streaming)

George Harrison

George Harrison behaalde in zijn lange carrière enorme successen als gitarist van de legendarische band The Beatles. In 1970 nam Harrison deel aan zijn laatste opnamesessie met de band, voor de track ‘I Me Mine’. Harrison was verantwoordelijk voor verschillende Beatles-klassiekers, zoals ‘While My Guitar Gently Weeps’.

In 1968 begon Harrison al aan zijn solocarrière, waar hij uiteindelijk verschillende hits als ‘My Sweet Lord’ en ‘Got My Mind Set on You’ mee scoorde. De iconische muzikant overleed op 29 november 2001, na jaren vol gezondheidsproblemen. Zo had hij in zijn laatste jaren last van onder meer keelkanker, een hersentumor en uitgezaaide longkanker. Harrison werd 58 jaar oud.

Bron: Ultimate Classic Rock

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Albumreleases · George Harrison Nieuws