Metallica komt met nieuw album

Geschreven door op 26 oktober 2011 om 16:38
Pinkpop 2022, Metallica uitverkocht, James Hetfield (Metallica) - Foto Nicolas T Broussard (wikimedia Commons)

Metallica weet wel in het nieuws te blijven. Gister maakte we melding van een komende 3D film en nu hebben ze alweer een nieuw album aangekondigd.

Nieuw album Metallica

Hun vorige album is pas uit maar toch sleutelen ze alweer aan een nieuwe plaat. Het zal weer een studioalbum worden dat de opvolger wordt van ‘Death Magnetic’ dat in 2008 verscheen. Het album ‘Lulu’ dat de band samen met Lou Reed opgenomen heeft zal deze maand in de winkel liggen.

Robert Trujilo, bassist, geeft in een interview aan dat het schrijven al begonnen is: ‘We zijn in de studio gedoken met Rick Rubin, producer, en hebben aan wat dingen gewerkt. We gaan het grootste deel van komend jaar opnemen. We hebben veel werk te doen, maar we zijn bij wijze van spreken al van de duikplank en aan het zwemmen. Het gebeurt, het is echt. We hebben er veel plezier in, er zijn veel ideeën, en we hebben erg veel zin in een nieuwe plaat. Voor mij persoonlijk was Death Magnetic de springplank voor het volgende album. Dit is het begin van iets heel, heel cools.’

Het blijft lastig voor Metallica om de fans tevreden te houden. Ze werden in 2003 teleurgesteld door het album ‘St. Anger’ en ‘Death Magnetic’ werd juist weer prima ontvangen. Blijft interessant om te zien of de band de fans tevreden weet te houden.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Tags:
Artikel Categorieën:
Artiesten · Metallica Nieuws · Nieuws