Tien metal artiesten met een groot hart voor dieren

Geschreven door op 31 oktober 2017 om 12:14
Deadland Ritual, Geezer Butler (Black Sabbath) cropped - Foto Alberto Cabello (Flickr CC BY 2.0)

Deze tien metal artiesten hebben een groot hart voor dieren en volgen een vegetarische of veganistische leefstijl. Lees hier meer over hun statements en motivatie!

Devin Townsend

In 2012 gaf de Canadese muzikant in een interview met Gilles Lartigot voor Heavy Metal Food aan vegetarisch te zijn. Daarbij heeft hij een grote liefde voor koeien. De reden dat Mr. Townsend hier niet vaak openlijk voor uitkomt, is omdat hij het anderen niet op wil leggen om geen vlees te eten. Sterker nog, hij houdt er niet van als andere vegetariërs dit wel doen.

Tijdens zijn concerten maakt Devin veel gebruik van hedendaagse technologie. Zo heeft hij altijd een groot scherm als achtergrond van het podium waarop verschillende, vaak humoristische, filmpjes afspelen gedurende de show. Een veel terugkerend onderwerp in deze filmpjes is… Dieren! Nu snappen we eindelijk waarom dat zo is.


Robin Sjunesson

De gitarist van de Zweedse band Sonic Syndicate post zijn veganistische gerechten regelmatig via Instagram Stories. Zijn volgers wordt niets opgelegd, maar kunnen zo wel geïnspireerd raken. Deze headbanger wordt er in ieder geval gelukkig van als popzalen rekening houden met zijn dieetwensen.


Travis Ryan en Josh Elmore

Beide heren vertegenwoordigen de deathmetalband Cattle Decapitation. Als je afgaat op de bandnaam, zou je niet verwachten dat er twee vegetariërs schuilgaan achter deze naam. Maar niets is minder waar!

Met hun liedjes willen de heren de misstanden in de dierenindustrie aankaarten. In hun muziek zijn de rollen geregeld omgedraaid en gaat het over dieren die de mens behandelen als voedsel. Niet alleen in de teksten verwijzen zij naar deze misstanden, maar ook door middel van de albumhoezen.


Geezer Butler

Eén van de grootste bassisten in de metalwereld (Black Sabbath) is activist voor PETA. Zijn beweegredenen voor een veganistische levensstijl legt hij uit in dit filmpje:


Rob Zombie

Rob Zombie is niet alleen bekend met zijn muziek, maar ook met zijn slasher films vol bloed. Desondanks schuilt er een vredelievend persoon achter deze zaken. Rob Zombie zet zich al sinds 1982 in voor dierenrechten en legt op zijn Facebookpagina uit waarom hij veganist is:


Chris Adler

Niet alleen Geezer Butler is activist voor PETA, maar ook drummer Chris Adler. In een interview vertelt hij tijdens een tour een truck met bloedende kippen te hebben zien rijden. Hij was hierdoor zo geschrokken dat hij sindsdien geen vlees meer heeft gegeten. Hij is niet het enige bandlid van Lamb Of God dat geen vlees eet, ook bassist John Campbell is vegetariër.


Brian Fair

Fair (Shadows Fall) is vegetariër geworden nadat hij ‘Meat is Murder’ van The Smiths hoorde en zich meer is gaan verdiepen in de dierenindustrie. Ook Brian is activist voor PETA.


Jeff Walker en Bill Steer

Niet alleen Cattle Decapitation verwerkt haar meningen over de dierenindustrie in haar muziek, ook Carcass doet dit. Echter geeft Walker in een interview aan dat het niet perse de bedoeling is om hun overtuiging bij anderen op te leggen. De muziek die ze maken is brutal, dus de misstanden in de dierenindustrie passen binnen het onderwerp van hun teksten.

Dierenliefhebbers binnen de muziekwereld

Ben jij benieuwd welke grote artiesten ook een groot hart hebben voor dieren? Bekijk dan eens dit lijstje!

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Fun Content · Lijstjes · Nieuws