12 (hard)rock- & metalbands die vaker naar Nederland moeten komen!

Geschreven door op 17 oktober 2017 om 16:05
metal fans - Foto Oscar Anjewierden (Flickr)

Artiesten Nieuws heeft twaalf rock-, hardrock- en metalbands op een rijtje gezet, die wij vaker in Nederland zouden willen zien optreden!

12 (hard)rock- & metalbands die vaker naar Nederland moeten komen

Sommige bands zijn vaak in Europa te vinden en maken dan ook een stop in Nederland. Neem bijvoorbeeld Amon Amarth, die de afgelopen vijf jaar maar liefst acht keer in ons land optrad! Daarentegen zijn er ook veel goede bands die de lage landen wel eens wat vaker mogen bezoeken. Een overzicht van twaalf bands die in dit rijtje thuishoren, vind je hier!

Tool

Herkomst: USA, Californië
Opgericht in: 1990
Laatste keer in Nederland: 2007

Tool is een groot begrip binnen de muziekwereld. Deze band is sinds haar bestaan al 23 keer in Nederland geweest! Desondanks was de laatste keer in 2007, dus het wordt tijd dat de heren na tien jaar weer eens het Nederlandse podium betreden.


Def Leppard

Herkomst: Engeland
Opgericht in: 1977
Laatste keer in Nederland: 2008

Ondanks dat Def Leppard een Europese band is, zijn zij sinds 1977 maar elf keer in Nederland geweest. En dat is toch best weinig als je je bedenkt dat ze al zeker 60 keer in Duitsland hebben opgetreden. Terwijl we geduldig wachten tot ze terugkeren, kun je ondertussen genieten van Pour Some Sugar On Me’:


Disciple

Herkomst: USA, Tennessee
Opgericht in: 1992
Laatste keer in Nederland: nog nooit

Deze christelijke band doet geregeld Duitsland aan voor Christmas Rock Night. Dit is een tweedaags festival met christelijke bands, dat ieder jaar plaatsvindt in december. Helaas plakken de Amerikanen er nooit een Europese tour aan vast. Dit zouden ze toch eens moeten doen!


Alkaline Trio

Herkomst: USA, Illinois
Opgericht in: 1996

Laatste keer in Nederland: 2013

Het punkrock trio onder leiding van Matt Skiba is voor het laatst in Tivoli De Helling geweest in 2013. Dit is al veel te lang geleden.


Hinder

Herkomst: USA, Oklahoma
Opgericht in: 2001
Laatste keer in Nederland: 2007

Hinder bestaat inmiddels al zestien jaar maar heeft slechts twee keer Nederland aangedaan. In 2015 is er een andere leadzanger in de band gekomen en zijn er met hem als frontman nog twee albums uitgebracht. Echter is hier geen Europese tour voor geweest.


Dommin

Herkomst: USA, Californië
Opgericht in: 2000
Laatste keer in Nederland: 2010

De laatste keer dat Dommin ons land aandeed waren zij support act van Bullet For My Valentine in de Effenaar. Afgelopen zomer heeft de band een poging gedaan om als support act geboekt te worden voor de afscheidstour van HIM, maar helaas mocht dit niet baten. Desalniettemin hopen we snel weer op een Europese tour van Dommin!


Wovenwar

Herkomst: USA, Californië
Opgericht in: 2013
Laatste keer in Nederland: 2015

Nadat Tim Lambesis in 2013 gearresteerd wordt, valt de band As I Lay Dying uit elkaar. De bandleden gaan verder met een nieuwe leadzanger onder de naam Wovenwar. In 2015 waren zij nog support act van Sylosis in Patronaat en in 2016 werd hun tweede album uitgebracht. Dit album bestaat inmiddels al een jaar, maar de heren hebben deze liedjes nog niet gepresenteerd in Europa.


Godsmack

Herkomst: USA, Massachusetts
Opgericht in: 1995
Laatste keer in Nederland: 2015

Ondanks dat Godsmack niet alleen in de USA, maar ook in Europa een grote naam is, komen de Amerikanen niet snel deze kant op. De vierde en tevens laatste show die zij in Nederland gaven was op Fortarock in 2015. Het is de hoogste tijd dat zij met 1000hp terug naar Europa komen!


Engel

Herkomst: Zweden
Opgericht in: 2005
Laatste keer in Nederland: 2015

Engel bestaat inmiddels al twaalf jaar maar is slechts één keer in Nederland geweest. Aangezien het een Europese band is, zou je verwachten dat ze toch wat vaker zullen komen optreden.


Drowning Pool

Herkomst: USA, Texas
Opgericht in: 1996
Laatste keer in Nederland: 2007

“Let the bodies hit the floor, let the bodies hit the floor, let the bodies hit the FLOOR!” Na tien jaar mag Drowning Pool wel weer eens komen headbangen in Nederland!


Mushroomhead

Herkomst: USA, Ohio
Opgericht in: 1993
Laatste keer in Nederland: 2017

Waarom moet Mushroomhead vaker naar Nederland komen als ze begin dit jaar nog voor twee shows hier zijn geweest? Om het simpele feit dat wij Nederlanders veel te weinig Mushroomhead krijgen! Vóór de tour in januari 2017 waren zij voor het laatst hier te zien in 2002. Het is te hopen dat het niet weer vijftien jaar duurt voor ze terugkeren.


Autopsy

Herkomst: USA, Californië
Opgericht in: 1987
Laatste keer in Nederland: 2016

Autopsy is geregeld te vinden op (indoor) metalfestivals, maar het is al een tijd geleden dat deze deathmetalband voor een eigen tour naar Europa kwam.


Wie mis jij?

Welke band zou jij graag weer in Nederland willen zien optreden? Laat het ons weten!

 

Bron: setlist.fm, last.fm

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Fun Content · Lijstjes