Metallica deelt bijzondere demo van klassieker ‘Master of Puppets’

Geschreven door op 17 oktober 2017 om 14:20
Metallica Live @ Ziggo Dome Amsterdam 2017 - Fotocredits: Yascha Hoendervangers (ArtiestenNieuws)

Metallica heeft een oude demo van haar legendarische hit ‘Master of Puppets’ gedeeld! De iconische metalband plaatste de demo op 16 oktober op YouTube.

Metallica deelt oude demo ‘Master of Puppets’

Metallica heeft haar fans op een bijzondere release getrakteerd! De legendarische metalband plaatste op 16 oktober een demo van haar hit ‘Master of Puppets’ op YouTube. De demo is in juni 1985 opgenomen in de garage van een huis op Carlton Boulevard in El Cerrito, Californië, waar de band tussen 1983 en 1986 woonde.

De demo, die onderdeel is van een nieuwe luxe heruitgave van het album ‘Master of Puppets’, wijkt af van de uiteindelijke versie die de band in 1986 uitbracht. Zo speelt de band het intro-riff anders, zingt frontman James Hetfield een andere melodie in de coupletten en is de solo later aangepast.

Ben jij benieuwd naar de bijzondere demo? Beluister hem dan snel!

Master of Puppets

‘Master of Puppets’ verscheen uiteindelijk op het gelijknamige album dat in februari 1986 uitkwam. Het album groeide al snel uit tot de meest succesvolle plaat van de band op dat moment. ‘Master of Puppets’ was tevens de laatste plaat waar bassist Cliff Burton op te horen is. Hij overleed op 27 september 1986 door een tragisch busongeluk in Zweden, waar de band op tour was.

Top 5 Metallica Live Performances

Artiesten Nieuws zette in maart haar vijf favoriete live perfomances van de legendarische metalband op een rijtje. Ben jij het met ons eens?

 

Bron: YouTube

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Metallica Nieuws · Nieuws