Haags Vocaal Ensemble start Concertenreeks met Martin en Poulenc

Geschreven door op 20 oktober 2011 om 10:08
Blue Planet II Live in Concert, The Legend of Morricone, Metropole Orkest, Star Wars Live In Concert, Joker Live In Concert, avond van de filmmuziek, klassiek, orkest, viool - Credits: Pixabay (publiek domein)

Concert Haags Vocaal Ensemble met Martin & Poulenc komt op 9, 10 en 11 december 2011 met een serie concerten in Utrecht, Rotterdam en Den Haag.

Het Haags Vocaal Ensemble

Het Haags Vocaal Ensemble is een projectkoor dat voor deze concertserie bestaat uit ruim 30 geschoolde amateurs en professionele zangers met medewerking van Wouter van Belle, orgel, en het JongKC (jonge talenten van het Koninklijk Conservatorium uit Den Haag). Zijn doelstelling is een toonaangevend koor te zijn in de Haagse regio. Het Haags Vocaal Ensemble heeft eind 2010 de Hohe Messe van J.S. Bach uitgevoerd. Deze concerten zijn zeer goed ontvangen door zowel het publiek als de media.

Sinds september dit jaar staat het Haags Vocaal Ensemble onder leiding van de jonge, talentvolle dirigent MaNOj Kamps, die onlangs summa cum laude afstudeerde voor koordirectie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hij geldt als één van de meest talentvolle dirigenten van de jonge generatie. Hij maakt bij het Haags Vocaal Ensemble zijn debuut met een prachtig programma rond de Zwitsers-Nederlandse componist Martin enerzijds en de Franse Poulenc anderzijds.

In zijn beroemde Mis voor dubbelkoor verklankt Frank Martin de klassieke mistekst in twintigste-eeuws idioom, dat met zijn ongekend mooie harmonische wendingen een diepe indruk achterlaat. Van Francis Poulenc worden de Litanies à la Vierge Noire voor vrouwenkoor en groot orgel en delen uit de Quatre petites prières de Saint François d’Assise voor mannenkoor uitgevoerd. Tevens voor mannenkoor wordt van André Caplet uitgevoerd O, salutaris Hostia.

De organist Wouter van Belle is met recht een specialist in 20e eeuwse Franse orgelmuziek te noemen. Hij voert van Olivier Messiaen delen uit de indrukwekkende Livre du Saint-Sacrement uit.

Het Haags Vocaal Ensemble prijst zich gelukkig met het onlangs afgesloten samenwerkingsverband met het jong KC. Daardoor zullen voortaan op de concerten (zeer) jonge talenten instrumentale intermezzo’s verzorgen, waardoor het publiek kan kennismaken met de musici van de toekomst en waardoor deze jonge musici waardevolle podiumervaring opdoen.

Concertinformatie

Vrijdag 9 december 2011 om 20.15 uur, Pieterskerk, Pieterskerkhof 5 te Utrecht
Volwassenen € 15,- / CJP, studenten € 10,- www.pieterskerkconcerten.nl

Zaterdag 10 december 2011 om 20.00 uur, Hoflaankerk, Hoflaan 1 te Rotterdam
Volwassenen € 15,– / CJP, studenten € 10,–
In samenwerking met de Stichting MUZIKC, www.hoflaankerk.nl

Zondag 11 december 2011 om 15.00 uur, Kloosterkerk, Lange Voorhout 4 te Den Haag
Volwassenen € 15,- / CJP, Ooievaarspas, studenten € 10,-

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Concertaankondigingen · Nieuws