Interview met ‘Napoleon Gold’, ‘When Airy Met Fairy’ en ‘Say Yes Dog’ tijdens het evenement Luxembourg Sounds Like.

Geschreven door op 13 oktober 2017 om 16:30
Say yes Dog - Bron: persbericht BAAS Amsterdam - Fotocredits: BAAS Amsterdam

De redactie sprak bandleden van ‘Napoleon Gold’, ‘When Airy Met Fairy’ en ‘Say Yes Dog’ tijdens ‘Luxembourg Sounds Like’ in de Melkweg op 30 september. Lees hier het interview.

Luxembourg Sounds Like in de Melkweg

We benoemden hen al eerder in het lijstje van vijf vette acts uit Luxemburg. Op 30 september 2017 traden ‘Napoleon Gold’, ‘When Airy Met Fairy’ en ‘Say Yes Dog’ op tijdens het evenement ‘Luxembourg Sounds Like’ in de Melkweg. De redactie sprak de bandleden over hun muziek en ambities.

Napoleon Gold

De Luxemburgse electronica band ‘Napoleon Gold’ bestaat uit een wisselende formatie rondom Antoine Honorez. De band was zaterdag verantwoordelijk voor de aftrap met een geslaagde show.

Wanneer het duo op het podium staat is de passie goed te zien. De drummer geniet met gesloten ogen van de performance terwijl de toetsenist vol energie op en neer springt. Antoine Honorez, percussionist, vertelt hoe hij ‘per ongeluk’ geïnteresseerd raakte in muziek.

“Mijn moeder’s vriend wilde zijn zoon gitaarlessen laten volgen. Hij vroeg me of ik mee wilde, want het zou dan toch de halve prijs zijn. Ik heb een jaar lang gitaarlessen gevolgd en ik had er een hekel aan! Ik moest de noten leren en de docent werd altijd boos als ik het niet goed deed. Toen ben ik er dus mee gestopt.

” Ik heb een jaar lang gitaarlessen gevolgd en ik had er een hekel aan!”

Een jaar later was ik op vakantie en zag ik een meneer gitaarspelen. Hij creëerde zoveel vreugde en ik zag dat iedereen ervan genoot. Toen ik thuis kwam brak ik mijn spaarvarkentje kapot en kocht ik mijn eerste gitaar van zo’n 50 euro.”

” Ik ben steeds een ander personage”

De mannen bewijzen keer op keer enorm muzikaal te zijn. Wanneer Antoine tijdens het interview voor de grap, gevraagd wordt ‘Say My Name’ van Destiny’s Child te spelen, twijfelt hij geen moment en springt hij achter de piano.

Antoine geeft aan dat het duo momenteel niet aan een nieuw album werkt. Wel blijven de mannen, ondanks hun soloprojecten en samenwerkingen met andere bands, in de toekomst samen nieuwe tracks uitbrengen.

“Er zijn zoveel verschillende muziekstijlen die ik leuk vind om te maken en omdat ik met zoveel verschillende bands speel kan ik iedere keer wat anders doen. Het is alsof ik steeds een ander personage ben en dat vind ik het leukst.”

Napoleon Gold’s set verloopt goed. Antoine houdt met een grapje her en der het publiek op hun tenen en er wordt volop gedanst. Voorheen gaven de mannen aan geen lievelingsnummer te hebben om te spelen, omdat hun hele set als één nummer aanvoelt. Vanuit het publiek voelt dit hetzelfde en de set van de Luxemburgse talenten vliegt voorbij.

YouTube player

When Airy Met Fairy

Als tweede act stond When Airy Met Fairy op het podium. De formatie bestaat uit vocalist Thorunn Egilsdottir, drummer Thomas Copier, en bass speler Mike Koster.

” Less is more’ is echt ons motto.”

Na het energieke optreden van Napoleon Gold zorgt Thorunn’s betoverende stem dat iedereen aandachtig luistert. Voorafgaand aan de show spraken we Thorunn en Mike. Zij laten blijken erg trots te zijn op de minimalistische sound die de band gecreëerd heeft.

“Wanneer er een nummer van ons uitkomt is er al zoveel uit gehaald. ‘Less is more’ is echt ons motto wat betreft muziek.” Legt de vocalist Thorunn uit. Dit is werkelijk voelbaar wanneer de bandleden optreden.

” Kunnen we opnieuw beginnen?”

In het interview geeft Thorunn Egilsdottir aan erg perfectionistisch te zijn. Dit merken we tijdens de set van het trio. Wanneer het derde nummer niet zo lekker gaat, is de zangeres dan ook niet bang om opnieuw te starten.

“Sorry, kunnen we opnieuw beginnen? Ik schaam me dood maar het moet echt even opnieuw.” Aldus Egilsdottir.

Thorunn en Mike vertellen over het ontstaan van de band. “Een vriend overtuigde me om mee te gaan naar een optreden van ‘When Airy Met Fairy’. Ik had hier eigenlijk totaal geen zin in maar ben uiteindelijk toch gegaan. Toen ik Thorunn’s stem hoorde was ik meteen verkocht! Ik moest hier deel van uitmaken.” Vertelt hij met een lach.

‘When Airy Met Fairy’ draait voornamelijk om het totaalpakket. Hiervoor wordt de band bijgestaan door Thorunn’s zus en art director Runa Egilsdottir en Filmmaker Raphael Kindig.

” Het leven in Luxemburg is duur en de jongeren zijn hier gefrustreerd over.”

Op ‘Luxembourg Sounds Like’ had de elektronische sound duidelijk de overmacht. Volgens de bandleden van ‘When Airy Met Fairy’ is dat echter niet de enige sound uit Luxemburg. Singer-songwriter Thorunn vindt dat er juist heel veel metalbands zijn in hun thuisland. “Het leven in Luxemburg is erg duur en de jongeren zijn hier gefrustreerd over. Ze gebruiken metal om hun frustraties te uiten.”

YouTube player

Say Yes Dog

‘Say Yes Dog’ wordt door nieuwsplatform Noisy beschreven als ‘The Next Best Thing’. Toch menen Aaron Ahrends en Paul Rundel, twee leden van het driekoppige ‘Say Yes Dog’, nog geen waar toppunt in hun carrière te hebben meegemaakt. “Er is niet één bepaald toppunt geweest. Wanneer we op een festival staan waar we niet veel van het publiek verwachtten en zij ons ongelijk bewijzen, zijn dat onze hoogtepunten.”  De bandleden weten wel waar ze naartoe willen werken “Het zou me echt leuk lijken om in IJsland te staan ofzo.” vertelt Paul.

Aaron geeft aan dat hij niet liever op het podium staat dan in de studio. Andersom ook niet trouwens. ”On stage bouwen we de nummers helemaal zelf op. Eigenlijk doen we op het podium precies hetzelfde als in de studio. Alleen weet je tijdens een show al hoe de track afloopt.” legt Aaron uit.

” Mogen wij alsjeblieft de band spreken?”

Wanneer de laatste act is afgelopen ontmoeten de bandleden twee enthousiaste fans. Eerder waren de fans op zoek naar de managers van de band. “Mogen wij alsjeblieft de band spreken? We willen ze even bedanken.”

Say Yes Dog heeft het ‘Luxembourg Sounds Like’ op spectaculaire wijze afgesloten en de muziekliefhebbers van de Luxemburgse sound laten proeven.

Aftermovie

Bekijk hieronder de aftermovie van Luxembourg Sounds Like;

YouTube player

 

 

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.