Rockicoon Tom Petty op 66-jarige leeftijd overleden

Geschreven door op 2 oktober 2017 om 22:42
Tom Petty - Foto Larry Philpot (Wikimedia Commons)

Diverse Amerikaanse media melden dat Tom Petty is overleden. De muzikant werd zondagavond met spoed opgenomen in het ziekenhuis na een hartstilstand, waar hij later overleed. 

Update 3 oktober: Er is vannacht enige tijd onduidelijkheid ontstaan rond het overlijden van Tom Petty. De berichtgeving van Amerikaanse media bleek te voorbarig en gebaseerd op foutieve bronnen. Desondanks is het nieuws inmiddels bevestigd door het management van de muzikant.

Tom Petty (66) overleden

De legendarische Tom Petty is overleden. De Amerikaanse zanger en muzikant werd op zondagavond (lokale tijd) bewusteloos aangetroffen in zijn huis in Malibu, waarna hij met spoed naar het ziekenhuis werd gebracht. Volgens diverse media zou Petty toen niet meer ademen en een hartstilstand gehad hebben.

Entertainmentwebsite TMZ meldt dat eenmaal in het ziekenhuis geen hersenactiviteit meer werd waargenomen, waarna besloten is om Petty van de beademing te halen. Hij werd slechts zesenzestig jaar oud.

Iconische muzikant

Petty behaalde vanaf de jaren zeventig grote successen met zijn band Tom Petty and The Heartbreakers. De band scoorde hits met nummers als ‘Refugee’I Won’t Back Down’ en ‘Mary Jane’s Last Dance’. Ook solo kende de Amerikaanse muzikant successen met hits als ‘Free Fallin’ en ‘A Face in the Crowd’.

Muziekwereld geschokt

Via sociale media reageren veel mede-artiesten uit binnen- en buitenland geschokt op het trieste nieuws:

 

Bron: TMZ, NME

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Tom Petty Nieuws