Oud-bandleden Dream Theater en Guns N’ Roses starten supergroep

Geschreven door op 1 augustus 2017 om 16:26
Sons Of Apollo - Foto Persbericht Inside Out Music

Oud-bandleden van onder meer Dream Theater, Guns N’ Roses en Journey zijn samen een nieuwe supergroep begonnen. De band Sons Of Apollo brengt in oktober haar debuutalbum uit.

Sons Of Apollo

Oud-Dream Theater bandleden Mike Portnoy en Derek Sherinian zijn samen een nieuwe supergroep gestart. De drummer en toetsenist hebben de hulp ingeroepen van oud-Guns N’ Roses gitarist Ron ‘Bumblefoot’ Thal, bassist Billy Sheehan (Mr. Big, The Winery Dogs, Steve Vai) en zanger Jeff Scott Soto (Journey, Yngwie Malmsteen). Op 20 oktober releast de band haar debuutalbum ‘Psychotic Symphony’.

Full-time band

Drummer Mike Portnoy legt uit hoe de groep is ontstaan: “Derek en ik kwamen kort nadat ik in 2010 Dream Theater had verlaten weer bij elkaar. We vormden een all-instrumental touringband bestaande uit ons, Billy Sheehan en Tony MacAlphine. Het was de eerste keer dat ik weer met Derek werkte sinds de 90’s, toen we in Dream Theater zaten, en het was geweldig om weer met hem te werken.”

De drummer vervolgt: “Sinds die tour, wat eigenlijk een eenmalig iets was, was hij me aan het porren om een echte, full-time band te starten. De timing was nooit juist omdat ik met veel andere dingen bezig was. Lang verhaal kort: de tijd was nu eindelijk aangebroken om een band te vormen.”

“Modern met een ‘old school’-ziel

Toetsenist Derek Sherinian legt uit hoe de band zich onderscheidt: “De muziek is modern, maar we hebben een ‘old school’-ziel. Het unieke aan Sons Of Apollo is dat we rock-‘n-roll swagger hebben, gecombineerd met virtuositeit. Een dodelijke combinatie!”

Sherinian sluit zijn betoog af met een aankondiging: “We gaan op een wereldwijde kruistocht in 2018 om Sons Of Apollo naar zoveel mogelijk mensen te brengen. Apollo was de God van de muziek en wij zijn zijn machtige nakomelingen!”

Bron: Persbericht Petting Zoo Propaganda

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.