Radiohead viert jubileum met heruitgave legendarische plaat ‘OK Computer’

Geschreven door op 3 mei 2017 om 12:17
Radiohead - Foto: Daniele Dalledonne - Flickr (CC BY-SA 2.0)

Het iconische Radiohead-album ‘OK Computer’ bestaat twintig jaar en dat moet gevierd worden! Ter ere van het jubileum brengt de Britse band het album opnieuw uit, inclusief drie nooit eerder uitgebrachte tracks!

Radiohead viert jubileum met re-release ‘OK Computer’

OK Computer, het iconische Radiohead-album, werd twintig jaar geleden uitgebracht. Om dit jubileum te vieren, brengt de band de plaat opnieuw uit. Op 23 juni verschijnt de re-release van een van de meest populaire albums uit de jaren negentig.

De heruitgave van de plaat bevat naast de standaard tracklist ook acht ‘B-sides’ en drie nooit eerder uitgebrachte tracks: ‘Lift’‘I Promise’ en ‘Man Of War’.

Wereldwijd succes

Het in 1997 uitgebrachte album wordt sinds zijn release wereldwijd gezien als een van de beste platen van de jaren negentig. Zo heeft de plaat een prominente plaats gekregen in ‘Best Album‘-lijsten van grote (online) muziekmagazines als NME, Pitchfork en Rolling Stone.

Daarnaast bereikte OK Computer de nummer één positie in album-hitlijsten in meerdere landen, verwierf het platina-status in zeven landen (waaronder de VS en het Verenigd Koninkrijk) en werd de plaat wereldwijd meer dan 4,5 miljoen keer verkocht. In 1998 won het album een Grammy Award voor ‘Best Alternative Album’.

De plaat, die onder meer de legendarische hits ‘Paranoid Android’, ‘Karma Police’ en ‘No Surprises’ bevat, bereikte in Nederland de nummer twee positie in de Album Top 100.

Bron: NME

 

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.