Parels van de Jordaan met Willeke Alberti, Janne Schra en meer in Paradiso

Geschreven door op 22 december 2016 om 16:05
Willeke Alberti - Fotocredits Oscar Anjewierden (CC Flickr) CC BY-ND 2.0)

Fan van de echte volksmuziek uit de Amsterdamse Jordaan? Dan is Parels van de Jordaan echt iets voor jou! Samen met Top Notch presenteert Paradiso het muzikale project op 12 februari met gastartiesten als Het Zwanenkoor, Willeke Alberti en Janne Schra.

Parels van de Jordaan in Paradiso

Op zondag 12 februari vindt dit unieke muzikale project rond bekende en minderbekende namen uit de volksmuziek van de Jordaan plaats in Paradiso. Een maand eerder verschijnt een gelijknamig verzamelalbum vol met klassiekers uit de muzikaalste wijk van Nederland. Denk aan Manke Nelis, Tante Leen, Johnny Meijer en natuurlijk Johnny Jordaan!

Tijdens het concert vertolken gastartiesten als Willeke Alberti, Het Zwanenkoor, Janne Schra, Thijs Boontjes en nog vele anderen hun versie van het Jordanese lied.

Parels van de Jordaan kaarten

Kaarten voor het unieke concert gaan op vrijdag 23 december om 10:00 uur in de voorverkoop en tickets zijn verkrijgbaar via bijvoorbeeld de volgende verkooppunten:

Primair

Ticketmaster

Secundair

Topticketshop

De Jordaan

Op Parels van de Jordaan is een greep uit de typische Amsterdamse volksmuziek uit de voormalige probleemwijk te vinden. Die muziek ontstond uit de culturele mengelmoes die in de wijk door migratie zo kenmerkend was. Over de ‘volkse’ muziek wordt nog wel eens neerbuigend gedaan, maar dit project moet het tegendeel bewijzen!

Het verzamelalbum verschijnt op 13 januari, maar is nu alvast te reserveren via o.a. Bol.com:

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Aankondigingen · Concertaankondigingen · Nieuws