Kings of Convenience voor concert naar Amsterdam

Geschreven door op 1 juli 2016 om 13:04
Kings of Convenience (Erlend Øye) - Foto: Rosario López, Alterna2 | Flickr (CC BY 2.0)

Kings of Convenience komt naar Nederland! Op 18 september geeft het Noorse indie folk-popduo een concert in Het Zonnehuis in Amsterdam.

Erlend Øye - Foto: Rosario López, Alterna2 | Flickr

Erlend Øye – Foto: Rosario López, Alterna2 | Flickr

Kings of Convenience concert

Het duo Kings of Convenience komt in september naar Nederland! Het Noorse tweetal geeft op zondag 18 september een intiem optreden in Het Zonnehuis in Amsterdam. De aanvang is om 21:00 uur.

Kings of Convenience tickets

De voorverkoop begint op vrijdag 29 juli om 22:00 uur. Tickets voor dit concert zijn onder andere verkrijgbaar op de website van Ticketmaster.

Quiet Is The New Loud

Erlend Øye en Eirik Glambek Bøe kennen elkaar al vanaf hun 10e levensjaar en speelden samen in een band toen ze 16 waren. Na het uitbrengen van de eerste EP ‘Tom Tids Tale’ ging de band uit elkaar en gingen Øye en Bøe verder als de Kings of Convenience. In 1999 kregen de muzikanten een platencontract en het eerste album werd een feit.

Quiet Is The New Loud’ is het debuutalbum dat in 2001 is uitgekomen. Dit werd geproduceerd door Ken Nelson, de producer van Coldplay. De plaat is zeer succesvol geworden en daardoor worden Erlend en Eirik gezien als de vaandeldragers van ‘The New Acoustic Movement’. Voor hun akoestische sound raakten de twee door vele bands geïnspireerd waaronder Elliot Smith, Belle & Sebastian en Simon & Garfunkel.

Het laatste wat de twee hebben uitgebracht is het 3e studioalbum ‘Declaration of Dependence’ in 2009. Of het duo nieuwe muziek heeft gemaakt is nog niet bekend. Desalniettemin wordt het een onvergetelijk avondje in Amsterdam Noord! Hieronder alvast een voorproefje van wat je kan verwachten.

YouTube player

Bron: Podiuminfo

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.