Mark Lanegan geeft concerten in 013 Tilburg en TivoliVredenburg

Geschreven door op 3 februari 2016 om 12:17

Amerikaanse zanger Mark Lanegan komt naar 013 Tilburg en TivoliVredenburg Utrecht! In mei kan je ‘An Evening With: Mark Lanegan’ gaan bijwonen.

Mark Lanegan in Nederland

Mark Lanegan komt naar Nederland! De Screaming Trees zanger presenteert ‘An Evening With: Mark Lenegan’ in 013 Tilburg en TivoliVredenburg Utrecht. De kaartverkoop voor beide concerten gaat aanstaande vrijdag 5 februari van start.

Kaarten voor 013 Tilburg zijn verkrijgbaar vanaf 09:00 uur ’s ochtends en kaarten voor TivoliVredenburg zijn te koop vanaf 10:00 uur ’s ochtends. De kaartverkoop verloopt via de website Ticketmaster.

Kurt Cobain en Queens Of The Stone Age

Mark Lanegan begon zijn carrière in 1984 met de grunge rockband Screaming Trees. De band maakte samen met Alice in Chains, Pearl Jam, Soundgarden en Nirvana deel uit van de destijds steeds groter wordende grunge scene in Seattle. Tijdens zijn tijd met de band begon Lanegan zich langzaam maar zeker bezig te houden met soloprojecten. Op zijn eerste soloalbum The Winding Sheet werkte hij onder andere samen met Kurt Cobain.

Ook heeft Lanegan meerdere gastoptredens gehad bij Queens Of The Stone Age. Hij heeft drie albums met Isobel Campbell gemaakt en samengewerkt met Greg Dulli van The Afghan Whigs. Met zijn donkere klankkleur weet Lanegan moeiteloos een droefgeestige stempel op zijn muziek te drukken en je onverbiddelijk mee te slepen.

 

Bron: 013 Tilburg

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.