Feesten in een gletsjer? In IJsland kan het!

Geschreven door op 16 december 2015 om 15:58

Er zijn een hoop gekke plekken waar je een festival kunt houden. Maar in IJsland wordt wel een heel bijzonder festival georganiseerd: in een gletsjer!

Into the Glacier

Het IJslandse Secret Solsticefestival organiseert volgend jaar twee concerten… in een gletsjer! Het evenement heet Into the Glacier en wordt op 18 en 19 juni (inderdaad, in de zomer) gehouden in de Langjökull-gletsjer, de één na grootste gletsjer van IJsland en Europa, vlakbij de hoofdstad Reykjavik. Het is ’s werelds eerste en enige concert in een gletsjer. Er is plek voor slechts honderd mensen.

Gletsjer festival

Het gletsjerfestival bestaat uit twee concerten: op de eerste dag is er een dance-event en op de tweede dag een akoestisch concert. Je kaartje is maar voor één dag geldig, je krijgt wel een rondleiding door de gletsjer en twee gratis drankjes. De line-up is nog niet bekend. Wie naar het festival wil, moet wel flink in de buidel tasten: behalve een vliegticket naar IJsland kost een ticket 34.900 IJslandse kroon (ongeveer 250 euro). Tickets zijn hier te koop.

Secret Solsticefestival

Into the Glacier is onderdeel van het Secret Solsticefestival, een driedaags festival in Reykjavik. Het festival vindt midden juni plaats, dus er is bijna 24 uur per dag daglicht. De eerste namen voor 2016 zijn al bekend, de bekendste naam is de IJslandse indiepopband Of Monsters and Men. In 2015 traden onder andere Kelis, Route 94, Wu-Tang Clan en MØ op.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Oscar van Oorschot

Altijd op de hoogte van de grootste hits van dit moment.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.