‘Kosten geluidslekken TivoliVredenburg voor bouwers en adviseur.’

Geschreven door op 8 december 2015 om 11:45
Polo & Pan, Concertzalen, Hania Rani, Her Majasty, Khaled, Tr/st, Ares, Shantalla, 100 Voices of Gospel, e Down On Me Lijpe, Dominic Seldis - Fotocredits Sebastiaan ter Burg (Wikimedia Commons, (CC BY 2.0)) Igorrrr

De gemeente Utrecht gaat de kosten voor de twee geluidslekken waar TivoliVredenburg onder lijdt proberen te verhalen op de bouwers en een adviseur.

TivoliVredenburg, Utrecht - Fotocredits Sebastiaan ter Burg (Flickr)

TivoliVredenburg, Utrecht – Fotocredits Sebastiaan ter Burg (Flickr)

Juridische stappen

De gemeente Utrecht neemt juridische stappen om de kosten voor de reparatie van twee geluidslekken te verhalen. Dat laat het college van B&W weten in een brief aan de gemeenteraad. Het blijkt dat de akoestisch adviseurs de ontwerpen van de zalen in 2005 niet grondig genoeg hebben onderzocht. Daarnaast zijn er twijfels of de zogeheten doos-in-doos constructie van de zalen zorgvuldig genoeg is gebouwd.

Een voormalig akoestisch adviseur en de bouwer van TivoliVredenburg worden mogelijk aansprakelijk gesteld.

TivoliVredenburg eerste geluidslek gedicht

Afgelopen zomer werd er al een geluidslek gedicht tussen popzaal Ronda en kamermuziekzaal Hertz. Dit geluidslek werd verholpen door onder andere het aanbrengen van meerdere veren. De reparatie kostte zo’n zes ton, ongeveer één ton per decibel. Geschat wordt dat het dichten van het geluidslek tussen jazz-zaal Cloud-Nine en muziekzaal Hertz zo’n € 125.000,- gaat kosten. Het Utrechts college beslist komend voorjaar of het geluidslek wordt gedicht.

 

Bron: DeStadUtrecht

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Nieuws · TivoliVredenburg Nieuws · Venues