Janet Jackson biedt excuses aan voor verwijderde Instagram-accounts

Geschreven door op 22 oktober 2015 om 11:28
Janet Jackson - Fotocredits: J0 anna (Wikimedia Commons, CC BY-SA 2.0)

Amerikaanse zangeres Janet Jackson heeft haar excuses aangeboden aan haar fans. Haar management heeft meerdere Instagram-accounts van fans verwijderd.

De verwijderde Instagram-accounts bevatte een aantal foto’s en/of korte clips van concerten van de artieste. Voor de advocaten genoeg reden om de accounts te laten verwijderen van het platform, wat tegenwoordig in handen is van Facebook. Janet Jackson liet met een bericht via TwitLonger weten wat ze vind van de huidige situatie:

“Hoi iedereen, ik heb geluisterd. Ik hou van mijn fans en waardeer ze. Ik wil dat iedereen weet dat ik geniet van de kleine videoclips van fans, blijf ze alsjeblieft ook plaatsen! Mijn team is erg gedreven als het neerkomt op het beschermen van intellectueel eigendom. Het was echter nooit de bedoeling om social media accounts te verwijderen. Het toestaan van lange videoclips is contractueel problematisch voor huidige projecten en ik hoop dat jullie dat begrijpen.

Ik vertrouw erop dat fans gebruik maken van hun korte opnames als leuke herinneringen en dat ze deze delen op social media naar keuze. Ik heb mijn team gevraagd om hun aanpak op social media te veranderen zodat de video’s voortaan online blijven. Ik weet dat ik hier niet zou zijn geweest zonder de liefde die ik krijg van jullie.”, aldus Janet.

Janet Jackson wilde accounts nooit verwijderen

Eerdere berichtgeving schoof de schuld van in de schoenen van de zangeres. Zo brachten verschillende media het verhaal dat Janet persoonlijk aan fans vroeg om video’s en foto’s te verwijderen. Er werd hierdoor fel gereageerd op social media. Zo waren er reacties te lezen als: ‘Totaal geflipt’ of ‘omhooggevallen trut’. Ook was er iemand die beweerde dat ze simpelweg op de naam van haar broer Michael teert. Dit alles blijkt dus naderhand juist niet het geval te zijn. De verwijderde Instagram-accounts zijn inmiddels weer hersteld.

Janet Jackson op wereldtournee

Janet Jackson geeft volgend jaar concerten in Nederland en in België. De artieste staat op maandag 2 mei 2016 in de Ziggo Dome Amsterdam en op dinsdag 3 mei 2016 in het Sportpaleis Antwerpen. Tickets zijn te verkrijgen via Ticketmaster en in België via LiveNation. De shows zijn onderdeel van de Unbreakable World Tour, ter support van het nieuw album van Janet Jackson.

YouTube player

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Janet Jackson Nieuws · Nieuws