Muse moet setlist aanpassen voor shows in China

Geschreven door op 1 oktober 2015 om 12:46

Muse heeft de setlist voor een show in China moeten aanpassen. Een aantal nummers mochten niet worden gespeeld in Hong Kong, Beijing en Shanghai. Het is dit jaar de tweede keer dat de band in China speelde.

Muse heeft twee nummers van hun setlist moeten verwijderen, vertelt drummer Dominic Howard aan South China Morning Post. De nummers Uprising en Revolt werden als ‘te gevoelig’ aanschouwd gezien de politieke situatie in China. Zo zitten er in de tekst van het nummer Uprising bijvoorbeeld de lijnen: “Interchanging mind control / Come, let the revolution take it’s toll.”

De drummer kondigde de verandering in de setlist voor het optreden in Hong Kong aan. “Er waren een aantal nummers die we niet mochten spelen. Maar weetje, er zijn aan aantal punten waarop de autoriteiten beslissen of het wel of niet nodig is een nummer te verbieden, als het bijvoorbeeld niet in een lijn ligt met bepaalde Chinese cultuur. Maar ik snap het. Ik begrijp dat sommige onderwerpen daar gevoelig liggen.”, aldus Howard.

Muse uitverkocht

Muse boekt op de Drones World Tour enorm veel succes. De show in Hong Kong raakte compleet uitverkocht. Ook in Nederland gaat het lekker: de band speelt in één week tijd drie shows in de Ziggo Dome! Alle drie de shows raakten in een mum van tijd uitverkocht. De concerten zijn onderdeel van de Drones World Tour, ter support van het nieuwe album Drones.

 

Bron: SCMP

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Tags:
· · · · ·
Artikel Categorieën:
Artiesten · Muse Nieuws · Nieuws