Jurk Amy Winehouse brengt 43.000 pond op

Geschreven door op 30 november 2011 om 10:36
Valerie, Amy Winehouse - Fotocredits: Karen Blue (Flickr - CC BY-SA 2.0)

Een jurk van Amy Winehouse is geveild voor maar liefst 43.000 Britse pond. De gehele opbrengst van de jurk gaat naar een goede doel.

Amy Winehouse jurk

Het ging om een jurk die de overleden zangeres droeg op de cover van haar bekende album Back to Black. De Britse krant The Telegraph meldt dat het kledingstuk gister onder de hamer ging in een modemuseum in Chili.

De gehele opbrengst van de jurk gaat naar de Amy Winehouse Foundation. Deze foundation werd opgericht door Amy’s vader, Mitch Winehouse. Dit deed hij op 14 september, de dag dat Amy 28 jaar zou zijn geworden. Mitch Winehouse is erg blij met geld dat de jurk heeft opgebracht, hij reageert: “Het is een geweldige start voor de stichting! Binnenkort gaan we naar een daklozenopvang om het geld te schenken. Het gaat dus naar een goed doel.”

Het doel van de Foundation is om diverse probleemjongeren te helpen. Amy Winehouse stierf in juli op 27-jarige leeftijd. ze was jaren verslaafd aan drank en drugs.

YouTube player

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Amy Winehouse Nieuws · Artiesten · Nieuws