Wauw, gewoon wauw! Een boek over Extrema, we smullen nu al

Geschreven door op 17 maart 2015 om 16:50
Extrema Outdoor (EO) - Fotograaf Tom Doms - Bron Persbericht MyNewsDesk

Als ik Extrema zeg, dan zeg jij…? Precies, dat is niet in een paar zinnen uit te leggen. Daarom heeft de evenementenorganisator Extrema uit Eindhoven een boek uitgebracht over haar geschiedenis.

Aanleiding voor het boek genaamd ‘Extrema – 20 Years of Love’ is het aanstaande jubileum van festival Extrema Outdoor (XO). Het eerste buitenfestival van Extrema, tevens een van de langstlopende dance-evenementen ter wereld, viert op 11 juli zijn twintigste editie.

Extrema Outdoor - Fotograaf Tom Doms - Bron Persbericht MyNewsDesk

Extrema Outdoor – Fotograaf Tom Doms – Bron Persbericht MyNewsDesk

EXTREMA IN SAMENWERKING MET..

Mark van Bergen gaat voor de teksten in het boek zorgen en Xander Uitgeverij zal het boek gaan publiceren. Mark is een dancejournalist bij het Eindhovens Dagblad, Brabants Dagblad en BN DeStem en tevens schrijver van het boek ‘Dutch Dance – 25 jaar dance in Nederland’ die bekroond is met de Pop Media Prijs.

HET BOEK ‘EXTREMA – 20 YEARS OF LOVE’

In een rijk geïllustreerd, meeslepend boek wordt de bewogen geschiedenis van een van de oudste en bekendste partyorganisaties van Nederland en België uit de doeken gedaan. Buiten XO, waarvan eind mei ook de editie in België jubileert (5 jaar), wordt ook het verhaal verteld van de jaren ervoor en van de vele andere evenementen van de zuidelijke feestfamilie. Oprichter en partypionier Marcel Mingers voerde vanaf 1992 een lange, moeilijke strijd voor de acceptatie van houseparty’s als een nieuwe, culturele stroming vol liefde en saamhorigheid.

GESCHIEDENIS VAN EXTREMA

Extrema organiseerde honderden feesten en festivals op unieke locaties in binnen- en buitenland, die uitblinken in creativiteit. Van intieme party’s in kastelen, kerken en grotten tot evenementen voor tienduizenden feestvierders bij recreatieplassen. Ook was Extrema – als eerste Nederlandse organisatie ooit – actief op Ibiza en zetten Mingers & co met Solar Weekend een nog altijd voortdurend festivalsucces neer, dat vorig jaar al jubileerde (10 jaar). Tegenover de hoogtepunten staan niet eerder naar buiten gebrachte tegenvallers. ‘Extrema – 20 Years of Love’ is opgebouwd uit vele interviews met teamleden, dj’s en andere hoofdrolspelers en bevat een schat aan beeldmateriaal.

PRESENTATIE VAN HET BOEK

‘Extrema – 20 Years of Love’ wordt komend festivalseizoen op bijzondere wijze gepresenteerd en krijgt uiteraard speciale aandacht tijdens XO op Aquabest. Dit jaar heeft XO namelijk een gelijknamige stage om terug te blikken op de extravagante beginjaren van de organisatie. Daarbij zullen de dj-helden van toen een grote rol spelen. Details daarover, inclusief de releasedatum van het boek, worden binnenkort bekendgemaakt. De line-up van Extrema Outdoor wordt op donderdag 26 maart naar buiten gebracht.

EXTREMA aftermovie 2010 (15-jarig bestaan)

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Extrema Outdoor Nieuws · Festivals · Nieuws