Hotel California van The Eagles na vier jaar weer bovenaan Top 2000

Geschreven door op 1 december 2014 om 10:46
Top 2000 - Foto: Vysotsky (Wikimedia Commons)

Hotel California staat dit jaar weer bovenaan de Radio 2 Top 2000. Het legendarische nummer van The Eagles verdreef Queen’s Bohemian Rhapsody van de eerste plaats. 

Hotel California stond slechts één andere keer bovenaan de Top 2000 van Radio 2. Dat was in de editie van 2010, toen Queen’s Bohemian Rhapsody ook op de tweede plaats eindigde. Dit jaar was het een ware tweestrijd tussen de twee legendarische nummers, waaruit Hotel California als winnaar uit de bus kwam. Led Zeppelin‘s Stairway to Heaven, die eigenlijk elk jaar op de derde, vierde of vijfde plek in de lijst staat, werd voor de derde keer op rij naar de plaats drie verwezen.

Volgens de NPO stemden er dit jaar opvallend veel luisteraars op hun Top 2000. Dit jaar zouden er ongeveer 3,8 miljoen stemmen zijn uitgebracht, een stijging van tien procent ten opzichte van vorig jaar. Ook gaf 33% van de luisteraars middels een online enquête aan dat zij voor het eerst hun stem voor de Top 2000 uitbrachten.

Queen domineert Top 2000

Van de zestien edities (die van dit jaar inbegrepen) stond Queen er dertien bovenaan. Naast dit jaar stond Queen alleen in 2005 en 2010 naar de tweede plek verwezen. In 2010 was dat ook door Hotel California. In 2005 kwam het nummer Avond van Boudewijn de Groot als grote verrassing bovenaan de lijst te staan.

Afgezien van de top drie (Hotel CaliforniaBohemian Rhapsody, Stairway to Heaven) is de rest van de Top 2000 nog niet bekend gemaakt. Dat zal morgen (dinsdag 2 december) gebeuren. De gehele Top 2000 zal vanaf Eerste Kerstdag (12.00) tot aan de jaarwisseling uitgezonden worden op Radio 2.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Ruben Meijer

Ruben Meijer, Webredacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.