Luister: Foo Fighters – The Feast and The Famine

Geschreven door op 24 oktober 2014 om 13:46
Dave Grohl (Foo Fighters)- Lindsay (Wikimedia Commons)

Nadat de Foo Fighters eerder deze maand hun single Something from Nothing onthulden, is het nu de tijd voor de tweede single; The Feast and The Famine.

The Feast and The Famine is de tweede Foo Fighters-single en staat op het nieuwe, aankomende album van de Amerikaanse band; Sonic Highways. Dat album wordt uitgebracht op 10 november. Inmiddels is ook hun documentaire Sonic Highways uitgekomen. De film neemt de kijkers mee tot achter de schermen, terwijl de Foo Fighters hun album opnemen in verschillende studio’s, verspreid over de hele Verenigde Staten. Die documentaire wordt in acht verschillende delen uitgezonden op de BBC.

Beluister hieronder de nieuwe single, The Feast and The Famine

Tracklist Foo Fighters Sonic Highways Album

‘Something From Nothing’
‘The Feast And The Famine’
‘Congregation’
‘What Did I Do?/God As My Witness’
‘Outside’
‘In The Clear’
‘Subterranean’
‘I Am A River’

Foo Fighters

De Amerikaanse band Foo Fighters werd gevormd nadat Nirvana uiteen viel door het overlijden van Kurt Cobain. Dave Grohl bracht in 1995 onder de naam Foo Fighters een gelijknamig album uit, een verzameling nummers die hij bijeen schreef in zijn Nirvana-periode. In de daarop volgende maanden formeerde hij een band: bassist Nate Mendel, drummer William Goldsmith en gitarist Pat Smear,

In 1997 verliet William Goldsmith de band, waarna Taylor Hawkins zijn plek overnam.  In 1999 kwam er een extra gitarist bij de band, in de vorm van Chris Shiflett. De twee meest succesvolle albums van de Foo Fighters tot op heden zijn Wasting Light uit 2011 en Echoes, Silence, Patience & Grace uit 2007. Wasting Light behaalde in Nederland ooit nog de tweede plek in de charts, maar een nummer 1-hit of album zat er tot nu toe nog niet in voor de Amerikaanse band.

 

 

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Ruben Meijer

Ruben Meijer, Webredacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Foo Fighters Nieuws · Nieuwe singles · Nieuws