Jan Smit weer gezond genoeg voor show Roosendaal

Geschreven door op 15 oktober 2014 om 9:01
Jan Smit - Fotograaf: Martijn Kleingeerts - Flickr - Toppers

Naar eigen zeggen is Jan Smit weer gezond genoeg om op te treden, net op tijd voor zijn show in Roosendaal. Dat meldde de Nederlandse zanger gisteren via Twitter. 

Eerder in de week moest hij noodgedwongen nog zijn concert van maandag in Utrecht afzeggen, vanwege een oorontsteking. Nu heeft hij echter bekend gemaakt dat hij in principe voldoende hersteld is om vanavond gewoon op te kunnen treden. Jan Smit via Twitter: “Morgenavond (red: woensdagavond) in Roosendaal sta ik er weer!” De show in Roosendaal vindt plaats in Schouwburg De Kring.

Jan Smit - Fotograaf: Martijn Kleingeerts - Flickr

Jan Smit – Fotograaf: Martijn Kleingeerts – Flickr

Gezondheid Jan Smit gaat voor

Jan Smit maakte zondag, tevens via Twitter, bekend dat zijn theatershow in Utrecht op maandag niet door kon gaan. Hij schreef het volgende: “Heb vanmorgen in overleg met mijn huisarts besloten dat het niet verantwoord is om enig risico te nemen met mijn gehoor. Ik geef me altijd voor 100%, maar gezondheid gaat uiteraard voor alles…”

Jan Smit

Johannes Hendricus Maria Smit, zoals de Volendamse zanger volledig heet, werd geboren op 31 december 1985 en is een Nederlandse zanger, televisiepresentator en acteur. Jan Smit zingt overwegend Nederlands-talige liedjes die vallen onder het genre dat bekend staat als palingsound, de gangbare benaming voor een klassieke, typisch Nederlandse stijl in de popmuziek die uit Volendam komt. Onder deze sound vallen bijvoorbeeld ook Nick en Simon.  Sinds 1999 zet Smit zich naast zijn zangcarrière ook in als ambassadeur van SOS-Kinderdorpen.

In zijn jonge jaren, als Jantje Smit, was hij buiten Nederland ook succesvol in landen als België, Duitsland, Oostenrijk, Italië en Frankrijk. Hij trad enige tijd op in Duitsland vanwege de ruimere wetgeving omtrent arbeidstijden: In Nederland heeft de wet bepaald dat kinderen slechts enkele malen per jaar op mogen treden. In Duitsland bracht hij een tiental Duitstalige albums uit.

Beluister hieronder het nieuwste Duitstalige album van Jan Smit, Ich Bin Da.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Ruben Meijer

Ruben Meijer, Webredacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Jan Smit Nieuws · Nieuws