Bruce Springsteen wil collectie van oud werk opnieuw uitbrengen

Geschreven door op 24 september 2014 om 16:46

Bruce Springsteen is van plan om zijn eerste zeven albums te verzamelen en in een enkele collectie opnieuw naar buiten te brengen. Dat meldt de website Rolling Stone. 

De collectie, die Bruce Springsteen: The Album Collection Vol.1 1973-1984 zal heten, zou een zevental albums van de periode tussen 1973 en 1984 moeten bevatten. De collectie verschijnt 17 november in de winkels. Naast elk album in zijn originele verpakking, bevat de collectie ook nog een zestig pagina tellend boek, waarin oude verhalen en foto’s uit die tijd staan.

Bruce Springsteen

 

Onder andere Greetings From Asbury Park, NJThe Wild, The Innocent and the E Street ShuffleThe RiverNebraska en Born In The U.S.A. zullen in een nieuw jasje worden gestoken..

Bruce Springsteen

Bruce Springsteen, die onlangs zijn 65ste verjaardag mocht vieren, is een Amerikaanse rockster, gitarist en songwriter, die gedurende zijn loopbaan de bijnaam The Boss vergaarde. In 1972 werd de zanger ontdekt door John Hammond, die al eerder Bob Dylan ontdekte. Bruce Springsteen’s eerste album, Greetings From Asbury Park, NJ, verscheen in januari 1973 en was vernoemd naar de badplaats Asbury Park, waar hij in het begin van zijn carrière in kleine clubs optrad.

Springsteen brak door met zijn derde album, Born to Run, die in augustus van het jaar 1975 uitkwam. Begin 2014 kwam zijn laatste album uit, genaamd High Hopes. Dit album, die Bruce Springsteen’s teller voor studio-albums op 18 zette, stond twee weken lang op nummer 1 in Nederland.

Tip: Bruce Springsteen’s meest recente album, High Hopes, is verkrijgbaar bij bol.com.

Beluister en bekijk hieronder Bruce Springsteen’s drie uur durende liveshow in Dallas, Texas uit 2014.

 

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Ruben Meijer

Ruben Meijer, Webredacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Nieuws