Passenger uit het niets in hitlijst

Geschreven door op 19 november 2012 om 11:30
Passenger - Foto: Editor5807 - Wikimedia Commons

Muzikant Passenger heeft heel wat jaren op straat gespeeld, momenteel scoort hij echter een dikke hit met ‘Let Her Go’. Dit had hij totaal niet zien aankomen.

Passenger heeft geen idee hoe hij in Nederland opeens aan de top van de charts kan komen, “Al sla je me dood”, aldus de artiest. Hij houdt al tien jaar maar net zijn hoofd boven water en heeft de hoop op succes al lang opgegeven. “Ik heb helemaal geen geld om pluggers of promotors in te huren.”

De Nederlandse radioplugger Dave bracht echter verandering in het leven van Mike Rosenberg, zoals passenger eigenlijk heet. “Dave benaderde mij met de vraag of hij het mocht proberen met dat liedje, hij had het ergens gehoord en zag er wel wat in” aldus de singer-songwriter. Hij zag er zelf weinig brood in maar vond het geen probleem. Voor hij het wist was de plaat megahit bij 3FM en explodeerde de plaat op de Nederlandse radio.

Mike’s publiek bestaat doorgaans uit voorbijgangers. Hij kiest met zijn band een mooie locatie in een stad uit om te spelen, flyers uit te delen en cd’s te verkopen. Hun doel is om telkens genoeg mensen te interesseren zodat ze ergens in een zaaltje kunnen optreden. “Op een goeie dag verdienen we er zo nog een aardige boterham aan, hoor, tot nu toe goed genoeg om vier albums mee te financieren.” Rosenberg vindt het prima zo, nu ziet hij tenminste ook nog eens wat van de stad. “ik blijf meestal een dag of drie, vier in dezelfde stad.”

De straatmuzikant denkt niet dat dit het begin van een lange succesvolle carrière is en heeft er vrede mee wanneer zijn succes kort zal duren.

Passenger tourt momenteel door Europa. Hun concerten in Tivoli en Paradiso op 5 en 6 Februari 2013 zijn via de officiële voorverkoopkanalen uitverkocht. Tickets zijn nog verkrijgbaar via Besteltickets. Deze site vergelijkt tickets van verschillende grote (internationale) aanbieders waardoor je altijd de goedkoopste tickets koopt.

Passenger – ‘Let Her Go’

YouTube player

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Nieuws · Passenger Nieuws