Kanye West weigert op te treden in Arizona

Geschreven door op 2 juni 2010 om 21:59
Kanye West - Foto: David Shankbone - Wikimedia Commons (CC BY 3.0)

Kanye West weigert op te treden in Arizona. De 32-jarige rapper protesteert op deze wijze tegen de onlangs gewijzigde immigratiewet in de Amerikaanse staat. 

Kanye west tegen nieuwe wet

Verschillende andere artiesten zijn ook tegen de wet en hebben zich verenigd in de groep The Sound Strike. Deze organisatie wordt geleid door de bandleden van Rage Against the Machine. “Wij gaan niet spelen in Arizona. Wij boycotten Arizona”, schrijft de groep op haar website. De lijst van ‘moedige artiesten die staan voor burgerrechten en mensenrechten in deze collectieve beslissing om Arizona te boycotten’ bestaat onder anderen uit Cypress Hill, Juanes en Massive Attack. Ook documentairemaker Michael Moore heeft zijn naam aan de lijst toegevoegd.

Met de wijzigingen in de wet mogen agenten iedereen van wie zij vermoeden dat hij of zij illegaal is, staande houden. Als ze niet kunnen aantonen dat ze in de Verenigde Staten zijn geboren, mogen ze worden opgepakt. The Sound Strike is bang dat dit racisme in de hand werkt.

Bron: Novum Nieuws

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Kanye West Nieuws · Nieuws