Gipsy Kings na 10 jaar terug in Nederland

Geschreven door op 22 november 2023 om 16:59
Gipsy Kings - Fotocredits: Jorgens.Mi - Wikimedia Commons CC BY-SA 3.0

Gipsy Kings featuring Nicolas Reyes brengen hun Catalaanse rumba, flamenco en salsa terug naar Nederland op 1 oktober 2024 in AFAS Live.

Gipsy Kings naar AFAS Live Amsterdam

Bamboléo (1987) en Volare (1989): hits van Gipsy Kings die ruim 34 jaar na dato nog steeds uit volle borst (fonetisch) worden meegezongen. Leadzanger Nicolas Reyes is inmiddels 64 (22 november 65) en tourt nog steeds met zijn bekende hits de wereld over. De met een Grammy bekroonde Gipsy Kings staat op 1 oktober 2024 in AFAS Live Amsterdam. De kaartverkoop ging op vrijdag 17 november 2023, 10.00 uur van start via Ticketmaster.

Naast AFAS Live in Amsterdam treedt Gipsy Kings featuring Nicolas Reyes op in o.a. Royal Albert Hall in Londen en het Greek Theatre in Los Angeles. In mei dit jaar waren ze vier keer te te gast bij de stadionshows van Coldplay in Spanje, ze hebben samen opgetreden. Het is in 2024 tien jaar geleden dat Gipsy Kings optrad in Nederland.

Doorbraak

Nicolas Reyes is zanger en mede-oprichter van Gipsy Kings. Gipsy Kings staat bekend om het samensmelten van traditionele flamencostijlen met westerse pop en latin. Hun grote doorbraak kwam in 1987 met een titelloos album dat een echt fenomeen werd, bekroond met goud en platina over de hele wereld. Miljoenen mensen maakten kennis met het unieke geluid van hun populaire singles als Bamboléo, Volare, Djobi Djoba en Baila Me – die ze uiteraard ook allemaal ten gehore brengen in AFAS Live.

YouTube player

Over Gipsy Kings

Het verhaal start met de vader van Nicolas, die samen met zijn zoons de muziekgroep ‘José y los Reyes’ vormt en de bodem legt voor de huidige Gipsy Kings. Nicolas, bekend om zijn iconische stem, is nog steeds de frontman van het gezelschap en tourt op 65-jarige leeftijd over de wereld. In de afgelopen dertig jaar domineerden ze de World Music-hitlijsten en verkochten ze wereldwijd meer dan 14 miljoen albums. Hun platina-compilatie, The Best of the Gipsy Kings, stond na de release ruim een ??jaar in de hitlijsten en hun negende studioalbum, Savor Flamenco, werd in 2013 bekroond met de Grammy voor Best World Music Album.

Bron: Tribevents

YouTube player

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Tags:
· · · ·