Ed Sheeran komt met nieuw album vol samenwerkingen

Geschreven door op 23 mei 2019 om 13:42
Ed Sheeran naar Johan Cruijff Arena, Ed Sheeran - Foto Kmeron - Flickr (CC BY-NC-ND 2.0)

Ed Sheeran brengt een nieuw album uit! De nieuwe plaat, getiteld ‘No. 6 Collaborations Project’, staat bomvol samenwerkingen met andere, bevriende artiesten.

Nieuw album voor Ed Sheeran

Fans van Ed Sheeran opgelet! De singer-songwriter brengt in 2019 een gloednieuw album uit! ‘No. 6 Collaborations Project’ is vanaf vrijdag 12 juli 2019 te verkrijgen in winkels wereldwijd en op streamingdiensten. De Britse zanger maakte het grote nieuws bekend via een bericht op Instagram.

“Voordat ik in 2011 een contract had, bracht ik een EP getiteld ‘No. 5 Collaborations Project’ uit. Sindsdien heb ik er altijd nog een willen maken”, schrijft Sheeran onder de foto. “Ik ben er vorig jaar tijdens mijn tournee aan begonnen, op mijn laptop.”

Samenwerkingen

Ook geeft Sheeran aan goede herinneringen te hebben aan het opnemen van ‘No. 6’: “Ik ben een groot fan van alle artiesten waarmee ik heb gewerkt en heb veel plezier gehad aan het maken van het album.” De zanger bracht onlangs het nummer ‘I Don’t Care’ uit met Justin Bieber. Deze track zal ook te beluisteren zijn op de aankomende plaat. Daarnaast verschijnt de song ‘Cross Me’ op het nieuwe project. Deze samenwerking met hiphopartiesten Chance the Rapper en PnB Rock komt op vrijdag 24 mei 2019 uit als single.

Beluister hier alvast het nummer ‘I Don’t Care’:

YouTube player

‘No. 5’

De nieuwe plaat is het vervolg op ‘No. 5 Collaborations Project’. Sheeran bracht deze EP in 2011 onder eigen beheer uit als download. Het project wist nummer zesenveertig van de Britse Album Chart te bereiken en leverde de singer-songwriter meteen een platencontract op.

 

Bronnen: Instagram, YouTube, officialcharts.com

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Pien Jansen, Redacteur bij artiestennieuws.nl. Heeft een voorliefde voor het alternatieve genre en de jaren '80
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.