Madonna deelt Songfestival-show met bewerkt geluid op YouTube

Geschreven door op 20 mei 2019 om 16:19
Erger jij je ook zo aan die kapotgedraaide nummers op de radio? Dit overkomt zelfs de allergrootste artiesten. Zij kunnen hun eigen hits niet meer kunnen aanhoren. Dit is een lijst met artiesten die hun eigen hits haten., Madonna - Fotocredits: Pascal Mannaerts - Wikimedia Commons (CC BY-SA 3.0)

Madonna heeft een bewerkte versie van haar optreden tijdens het Songfestival gedeeld op YouTube. Het geluid van de video is achteraf zo aangepast dat er nauwelijks valse noten meer te horen zijn.

Madonna’s zang achteraf bewerkt

Op zaterdag 18 mei 2019 zag een miljoenenpubliek hoe Madonna een optreden gaf tijdens de finale van het Songfestival. De performance leverde de zangeres echter veel kritiek op. De zang van de Queen of Pop was namelijk niet helemaal zuiver. Ook de popster zelf heeft zich blijkbaar gerealiseerd dat haar show niet van hoogstaande kwaliteit was. Op zondag 19 mei 2019 deelde de zangeres een versie van haar act waarvan de audio achteraf bewerkt is. Deze aangepaste versie klinkt zuiverder dan het origineel.

De verschillen

In de livestream van het Songfestival is de originele performance van Madonna vanaf 2:56:00 te horen. Wanneer de zangeres het nummer ‘Like A Prayer’ inzet wordt snel duidelijk dat de zangkwaliteit van de superster niet kan opleven naar de studioversie van de song.

Beluister hier het onbewerkte optreden:

YouTube player

De variant die op het YouTube-kanaal van de artieste te vinden is, klinkt duidelijk anders. Bekijk deze video hier:

YouTube player

Kritiek

Hoewel Madonna een staande ovatie kreeg van het publiek dat bij de show in Tel Aviv aanwezig was, lieten velen zich negatief uit over de act van de Queen of Pop. Zo ook showbizz-expert Maurice Wijnen, die het optreden omschrijft als een afgang: “Ze is een icoon geworden om heel andere redenen. Zo pijnlijk dit.”

Ook Jan Smit, die namens Nederland het commentaar van het muziekfestijn verzorgde, was niet positief over de show. “Dit was wanstaltig slecht”, aldus de commentator. “Als je een miljoen krijgt en je laat dit zien, dan ben je het niet waard om op dit podium te staan.”

Smit refereert hier aan het bedrag dat de organisatie van het Eurovisie Songfestival betaalde voor het ruim tien minuten durende optreden van Madonna tijdens de finale van het evenement.

Bronnen: YouTube: Eurovision Song Contest, YouTube: Madonna, Twitter: @mauricewijnen, AVROTROS

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Pien Jansen, Redacteur bij artiestennieuws.nl. Heeft een voorliefde voor het alternatieve genre en de jaren '80
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.