Pixies in oktober 2019 voor tweetal shows naar Nederland

Geschreven door op 3 april 2019 om 12:54
Pixies - Fotocredits: Aurelien Guichard - Bron: Flickr (CC BY-SA 2.0)

Goed nieuws voor fans van Pixies! De bekende rockband uit de jaren tachtig komt in oktober 2019 voor een tweetal shows naar Nederland. De concerten vinden plaats in TivoliVredenburg te Utrecht en 013 Tilburg.

Pixies naar TivoliVredenburg en 013

In oktober 2019 komt Pixies voor maar liefst twee optredens naar Nederland! Op donderdag 3 oktober 2019 staat de Amerikaanse rockformatie op de bühne van TivoliVredenburg in Utrecht. De volgende dag, op vrijdag 4 oktober 2019, is de band te zien op de Main Stage van 013 te Tilburg. De concerten zijn onderdeel van een grotere tournee door het Verenigd Koninkrijk en Europa. Deze staat in het teken van het nieuwe album van Pixies, dat in september 2019 verschijnt. Daarnaast komen hits als ‘Where Is My Mind‘ en ‘Here Comes Your Man‘ hoogstwaarschijnlijk ook voorbij.

Tickets

De kaartverkoop gaat van start op vrijdag 5 april 2019 om 11:00 uur via de website van Ticketmaster. Uitverkocht? Kijk hier!

Pixies

Grote namen als David Bowie en Kurt Cobain gaven in het verleden aan fan te zijn van Pixies. De band vormt dan ook een belangrijk deel van de soundtrack van eind jaren tachtig en begin jaren negentig. De alternatieve rockgroep staat bekend om zijn gitaarnummers met vervreemdende teksten over onderwerpen als aliens en verdovende middelen. De Amerikaanse band had in 1989 succes met het album ‘Doolittle’, dat wordt gekenmerkt door de typische Pixies-sound. Na een pauze van ruim tien jaar brachten de rockers in 2014 de plaat ‘Indie Cindy’ uit. Dit album werd in 2016 opgevolgd door ‘Head Carrier’, het meest recente album van de groep.

Beluister hieronder de grootste hit van Pixies, ‘Where Is My Mind’:

 

Bronnen: TivoliVredenburg, 013, Twitter, YouTube

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Pien Jansen, Redacteur bij artiestennieuws.nl. Heeft een voorliefde voor het alternatieve genre en de jaren '80
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.