Aboutaleb wil met rappers in gesprek over verheerlijken vuurwapengeweld

Geschreven door op 10 januari 2019 om 12:11
Ahmed Aboutaleb - Fotocredits: Wouter Engler - WIkimedia Commons (CC BY-SA 4.0)

Ahmed Aboutaleb, de burgemeester van Rotterdam, wil graag met rappers in gesprek om het verheerlijken van vuurwapengeweld te beëindigen. 

Aboutaleb over vuurwapengeweld

Ahmed Aboutaleb liet in zijn nieuwjaarstoespraak weten met rappers rond te tafel te willen gaan zitten om te praten over vuurwapengeweld. De burgemeester vindt dat rappers zelf in actie moeten komen om vuurwapenbezit te stoppen. Ook vindt de Rotterdammer dat er een einde moet komen aan het ophemelen van vuurwapengeweld.

Vuurwapens in omloop

Aboutaleb vertelde in zijn toespraak dat hij zich zorgen maakt om het aantal vuurwapens dat in omloop is en het beeld dat rappers de jeugd voorschotelen over het bezit van een wapen: ”De politie doet al veel om vuurwapens van straat te halen. Helaas is het zo dat in de rapscene vuurwapens regelmatig verheerlijkt worden. Zij schotelen onze jeugd soms het beeld voor dat het cool is om een wapen te bezitten en zelfs te gebruiken als je dat nodig vindt.’’

Dood rapper Feis

De toespraak van de politicus vond plaats na het overlijden van rapper Feis in de nieuwjaarsnacht. De artiest kwam door een schietpartij om het leven en zijn broer raakte zwaargewond. Onduidelijk is waarom en door wie Feis werd neergeschoten. De muziekwereld was geschokt na het overlijden van Rotterdamse artiest.

 

Bron: NU.nl, nieuws.nl

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Feis Nieuws · Fun Content · Nieuws