Bon Jovi en Dire Straits opgenomen in Rock & Roll Hall of Fame

Geschreven door op 13 december 2017 om 15:51
Jon Bon Jovi - Foto: Focka (Flickr, CC BY-ND 2.0)

Onder meer Bon Jovi en Dire Straits zijn aan de prestigieuze Rock & Roll Hall of Fame toegevoegd. De Rock Hall onthulde de nieuwe toetreders op 13 december.

Bon Jovi en Dire Straits in Rock & Roll Hall of Fame

De Rock & Roll Hall of Fame heeft bekendgemaakt welke acts in 2018 in de prestigieuze Hall of Fame worden opgenomen! Onder meer Bon Jovi en Dire Straits maken onderdeel uit van de 2018 Rock & Roll Hall of Fame Induction Class.

De Rock & Roll Hall of Fame, een museum dat zich wijdt aan het vastleggen en erkennen van de grootste en meest invloedrijke musici binnen de muziekgeschiedenis, heeft de volgende acts opgenomen:

  • Bon Jovi
  • Dire Straits
  • The Moody Blues
  • The Cars
  • Nina Simone

“Het zat er al lange tijd aan te komen”

Bon Jovi-frontman Jon Bon Jovi liet via een videoreactie op Twitter weten blij te zijn met de opname in het museum. “Het zat er al lange tijd aan te komen, maar het moment is eindelijk daar. Bedankt voor alle herinneringen en de geschiedenis die we samen blijven maken”, zegt de zanger tegen zijn volgers.

Fan stemming

De vijf acts die opgenomen worden in de Rock Hall worden bepaald door een stemming onder 900 muziek historici, leden van de muziekindustrie en artiesten. Sinds 2012 hebben echter ook fans invloed op het proces, middels een speciale fan poll.

Ook de fan stemming werd dit jaar gewonnen door Bon Jovi, die ruim 1,1 miljoen van de stemming kreeg. De Amerikaanse band was de enige act die meer dan een miljoen stemmen binnenhaalde. De top 5 van de fan poll werd gecompleteerd door Dire Straits, The Moody Blues, The Cars en Judas Priest.

 

Bron: Rock & Roll Hall of Fame

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Bon Jovi Nieuws · Dire Straits Nieuws · Nieuws