Live Review: Geniale Marco Borsato viert vijfjarig jubileum Ziggo Dome

Geschreven door op 25 juni 2017 om 21:07
NIET GEBRUIKEN IN ANDERE BERICHTEN! Marco Borsato in de Ziggo Dome - Fotocredits: Marco van der Laan - Bron: Persbericht Ziggo Dome

De Ziggo Dome bestaat vijf jaar en dat moet uiteraard gevierd worden! Met wie anders dan Marco Borsato viert de Amsterdamse concertzaal haar jubileum met twee speciale shows. Wij van Artiesten Nieuws waren erbij!

Ziggo Dome viert jubileum met Marco Borsato & friends

Zaterdag 24 juni stond Marco Borsato voor de tweede avond op rij in de jarige Ziggo Dome. De Nederlandse zanger is nog altijd mateloos populair. Niet gek dus dat beide feestelijke avonden stijf uitverkocht waren!

Vijf jaar geleden opende de Amsterdamse concertzaal haar deuren. Destijds was het Marco Borsato die het allereerste concert in de zaal gaf. Een passender artiest om het vijfjarig jubileum van de zaal mee te vieren is dus niet denkbaar! Marco, die voor de gelegenheid enkele van zijn bekende muzikale vrienden had meegenomen, zorgde twee avonden op rij voor een groot feest.

Marco’s ‘friends’

Hoewel Marco de hoofdact van de avond was, stond hij niet alleen op het podium! De zanger had enkele vrienden meegenomen die gedurende de avond gastoptredens gaven. De 10-jarige Anna Grigorian, bekend van The Voice Kids, was de eerste muzikale gast die Marco het podium op verwelkomde. De talentvolle zangeres ontving een staande ovatie van het publiek met haar fantastische cover van James Browns ‘It’s A Man’s Man’s Man’s World’.

Even later haalde Marco de Belgische popgroep Clouseau het podium op, om gezamenlijk enkele welbekende tracks ten gehore te brengen. Uiteraard kwam ook megahit ‘Daar Gaat ze’ voorbij. Ook Trijntje Oosterhuis betrad het podium voor een prachtige akoestische uitvoering van Marco’s ‘Speeltuin’.

Andere aanwezige gastartiesten bij de show waren VanVelzen, Matt Simons (die onder meer samen met Marco hun nummer ‘Breng Me Naar Het Water’ zong), Elske DeWall, Maan en Ronnie Flex, die de rol van Ali B op zich nam bij de track ‘Wat Zou Je Doen’. Een geweldige rij gastartiesten dus!

Bedankt lieve vrienden het was heel heel bijzonder…#5jaarziggodome20xBorsato

A post shared by Marco Borsato (@borsato) on

Marco Borsato geniaal

Toch was het Marco Borsato die, zoals verwacht, de ster van de avond was. Marco en de Ziggo Dome zijn al vanaf het begin af aan onlosmakelijk met elkaar verbonden en de entertainer bewees eens te meer één van de beste Nederlandse artiesten aller tijden te zijn.

Innemende, emotionele nummers als ‘Dochters’ en ‘Afscheid Nemen Bestaat Niet’, up-tempo knallers als ‘Rood’ en afsluiter ‘Binnen’; Marco en zijn fantastische band rijgen de hits aan elkaar. Hij mag inmiddels dan wel al vijftig jaar oud zijn, aan zijn stem valt nog altijd geen spatje ouderdom te ontdekken.

De zanger zet een geniale en fantastische show neer. Vanaf de eerste tonen had hij het publiek al in zijn zak en met zijn show bezorgt Marco, ondersteund door zijn band en met de hulp van zijn ‘friends’, de bezoekers van de Ziggo Dome een onvergetelijke avond. Een beter jubileumconcert had de Amsterdamse concertzaal zich niet kunnen wensen.

A post shared by Marco Borsato (@borsato) on

360° foto

Leuk detail: aan het begin van de avond vroeg Marco aan alle aanwezige bezoekers om even stil te zitten. Er werd namelijk een heuse 360° graden foto genomen. Op de ultra gedetailleerde foto kunnen zelfs aanwezige bezoekers op de tweede ring herkend worden! De gigapixel foto’s van beide avonden zijn terug te vinden op een speciale website van Ziggo.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.