Harry Muskee overleden

Geschreven door op 27 september 2011 om 19:28
Cuby and the Blizzards (Harry Muskee, Eddy Boyd) - Credits: Joost Evers/Anefo via Wikimedia Commons (publiek domein)

Nederpoplegende Harry Muskee (70), frontman van bluesband Cuby + Blizzards, is overleden. Dat maakte goede bekende Johan Derksen gisteren bekend in het programma VI Voetbal op RTL7. Derksen kende Muskee al lang en was in de jaren negentig zelfs enige tijd manager van zijn band. Boekingskantoor Agents After All bevestigt het overlijden. Muskee leed aan kanker.

De band uit het Drentse Grolloo wordt gezien als een van de belangrijkste Nederlandse band uit de jaren zestig. Mainstream hitsucces behaalde de groep nooit, maar Muskee en zijn band bouwde langzaam maar zeker een trouwe aanhang op. Met name ‘Desolation’ en ‘Groeten uit Grolloo’ worden gezien als klassieke albums. Ook Herman Brood maakte nog enige tijd deel uit van Cuby + Blizzards, tot hij wegens drugsbezit enige tijd de bak in draaide. Gitarist Eelco Gelling, een van de steunpilaren van de band, verruilde de band voor een andere succesvolle groep: Golden Earring. Na het uiteengaan van de band ging Muskee onder eigen naam werden, maar begin jaren negentig pikt hij de naam weer op.

In 2009 verscheen een laatste album van Cuby + Blizzards, geproduceerd door mede-Drent Daniel Lohues. In juni stond Muskee voor het laatst op het podium, op het festival Groeten Uit Grolloo.

Cuby + Blizzards – Appleknockers Flophouse @ Atak Enschede 2.4.10

YouTube player

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Nieuws