Chick Corea Trio voor concert naar Concertgebouw Amsterdam

Geschreven door op 8 juli 2016 om 12:00

Het Chick Corea Trio komt naar Nederland om de jazzliefhebbers te verblijden! Op 10 mei geeft het drietal een concert in Het Concertgebouw in Amsterdam.

Chick Corea Trio concert

Het Chick Corea Trio komt naar Nederland! De groep bestaande uit Chick Corea, Brian Blade en Eddie Gomez geven op woensdag 10 mei 2017 een optreden in de Grote Zaal van Het Concertgebouw in Amsterdam. Het concert begint om 20:15 uur en eindigt om 22:35 uur en heeft een pauze.

Chick Corea tickets

De kaartverkoop is inmiddels begonnen. Tickets voor dit concert zijn onder andere verkrijgbaar op de website van Het Concertgebouw. Drankjes zijn bij de prijs inbegrepen. Deze fenomenale show is essentieel voor de liefhebbers van jazz, dus wees er snel bij met het bemachtigen van je tickets.

Match Made in Heaven

Chick Corea, de naam die iedere jazz luisteraar hoort te kennen. De veelzijdige Amerikaanse pianist en componist is al ruim vijftig jaar actief op het concertpodium. Hij is de enige jazz-artiest met 22 Grammy Awards op zijn naam, is een van de meest invloedrijke pianisten en heeft vele mooie samenwerkingen gedaan waaronder met Miles Davis en Herbie Hancock.

Corea heeft in 2009 getourd met bassist Christian McBride en drummer Brian Blade wat een match made in heaven bleek te zijn. Samen hebben ze het live album Trilogy opgenomen dat geniaal te noemen is en uiteraard een Grammy heeft gewonnen.

Voor dit concert speelt contrabassist Eddie Gomez in plaats van Christian McBride. Zonder enige beperking op het gebied van muzikaliteit en virtuositeit, zorgen de drie heren voor een onvergetelijke avond met klassiekers uit de jazz, musical en klassieke muziek.


Bron: Concertgebouw

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.