Whitesnake komt met afscheidsconcert naar 013 Tilburg

Geschreven door op 2 februari 2016 om 11:18

Britse rockband Whitesnake gaat een afscheidsconcert geven in 013 Tilburg. Na bijna veertig jaar hangt zanger David Coverdale de microfoon aan de wilgen.

Whitesnake afscheidsconcert

Britse hardrock band Whitesnake onder leiding van rockicoon David Coverdale gaat ermee stoppen. Na zijn oprichting in 1977 vindt de band het na bijna veertig jaar muziek maken wel goed geweest. De band geeft echter nog een grote afscheidstournee voordat ze definitief stoppen. Met ‘The Greatest Hits World Tour’ slaat de legendarische hardrockgroep Nederland gelukkig niet over!

Whitesnake staat op donderdag 11 augustus in Nederland nog één keer op de planken in concertzaal 013 Tilburg. De kaartverkoop voor de concerttickets begint aanstaande donderdag 4 februari. Aangezien dit de laatste keer is dat Whitesnake in Nederland speelt kan het concert snel uitverkopen, wees er dus op tijd bij! De ticketverkoop verloopt via de website van Ticketmaster.

David Coverdale

Whitesnake werd in 1977 opgericht door frontman en hardrockicoon David Coverdale. De band begon ooit eerst als een soloproject van Coverdale, maar na het uitbrengen van de EP Snakebite werd het al snel een volledig functionele band. Het debuutalbum Trouble bleek een enorme hit te zijn in de UK en de rest van Europa en eindigde in Engeland op de 50e plaats van de U.K. Album Charts. Het tweede album, Lovehunter, kreeg in eerste instantie veel kritiek om zijn album cover, maar dat zegt niks over de kwaliteit van de muziek. Het album eindigde in de Top 30 hitlist in de U.K. De eerste albums gaf de groep een enorme Europese fanbase, waar de band tot de dag van vandaag nog profijt van heeft.

David Coverdale is niet alleen bekend van Whitesnake: de zanger heeft een tijd in legendarische rockband Deep Purple gezongen. Coverdale vervulde de rol van Ian Gillan die de band eerder verliet.

 

Bron: 013 Tilburg

 

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.