Homofobe rapper Tyler the Creator verbannen uit Engeland

Geschreven door op 27 augustus 2015 om 14:09

Rapper Tyler the Creator mag vanwege zijn homofobe songteksten de komende drie tot vijf jaar het Verenigd Koninkrijk niet meer in.

Dat meldt de rapper op Twitter.

Tyler the Creator verbannen uit engeland

Volgens de rapper gaat het om nummers uit 2009. Aan zijn fans laat hij weten dat dit de reden is dat zijn optredens in Belfast en op het Reading & Leeds festival zijn geannuleerd.

“Vanwege een aantal songteksten uit 2009 mag ik de komende drie tot vijf jaar Engeland niet meer in, al was ik daar nog acht weken geleden. Dat is waarom mijn shows zijn gecancelled”

Twittert Tyler the Creator

tyler the creator

Foto: Daniel Patlán (Flickr)

Niet meer welkom

Zijn manager Christian Clancy heeft onlangs een uitgebreide toelichting gegeven. Hierin zegt hij dat Tyler een brief van de Britse overheid heeft gekregen. In de brief staat dat de rapper niet meer welkom is in het land vanwege homofobe uitspraken in zijn songteksten van zes tot zeven jaar geleden.

Ook wordt hij beschuldigd van het goedkeuren van geweld en intolerantie jegens homoseksuelen. De Britse overheid vreest dat de rapper een gevaar voor de openbare orde is. Tylers manager geeft aan dat hij niet begrijpt waarom Tyler nu ineens niet meer welkom is in Engeland.

“Ik ben een verbaasd”, zegt Clancy, al bevestigt hij het bestaan van zulke teksten. “Straks wordt iedereen benadeeld omdat hij of zij tijdens zijn jeugd controversiële dingen heeft gezegd. Tyler is in de afgelopen vijf jaar ruim twintig keer in Engeland geweest. Dit is nog nooit fout afgelopen. Ik verdedig zijn songteksten niet, maar ik sta wel achter de persoon wie hij nu is” 

Aldus: Christian Clancy

Homofoob?

Tyler Gregory Okonma, beter bekend als Tyler the Creator, is een rapper uit de hiphopformatie Odd Future. Dit is de club waar Earl Sweatshirt en Frank Ocean ook bij horen. De rapper staat bekend om zijn grimmige teksten waarin het beledigende woord ‘faggot’ meer dan eens voorkomt.

Toen zijn vriend Frank Ocean enige tijd geleden uit de kast kwam, liet Tyler echter weten juist trots te zijn op zijn maat, omdat dat erg moeilijk voor hem was.

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat een land Tyler de toegang ontzegd. Eerder werd zijn Australische tour geannuleerd. Dit gebeurde nadat de feministische groepering Collective Shout tegen zijn komst had geprotesteerd. Volgens hen zouden Tylers teksten ‘oproepen tot verkrachting en extreem geweld tegen vrouwen verheerlijken’. Ook is Tyler the Creator geweerd uit Nieuw-Zeeland. Hij zou een gevaar zijn voor de openbare orde.

 

Bron SMH

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Djuna Vaesen

Djuna Vaesen, Redacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Nieuws · Roddels · Tyler the Creator Nieuws