PSY en Jay-Z genomineerd voor TIME’s ‘Persoon van het jaar 2012’

Geschreven door op 28 november 2012 om 12:15
Jay-Z - Bron: Flickr (CC BY-SA 2.0) - Fotocredits: Daniele Dalledonne

Jay-Z en de Zuid-Koreaansen popsensatie PSY zijn door het magazine TIME genomineerd als ‘Persoon van het jaar 2012’.  Ze zitten samen met 36 anderen bij de shortlist die het magazine afgelopen maandag naar buiten bracht. 

Het Amerikaanse magazine TIME reikt ieder jaar de prijs uit voor ‘Persoon van het jaar’, voor de persoon die het nieuws dat jaar het meest beïnvloedt heeft, op positieve dan wel negatieve wijze. Naast PSY en Jay-Z zijn onder meer Felix Baumgartner, Barack Obama (die de prijs in 2008 al won) en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-Un genomineerd.

De redactie van TIME kiest de winnaar, maar het tijdschrift houdt ieder jaar ook een online poll waar de bezoekers hun mening kunnen geven.  Kim Jong-Un staat momenteel 2e in de tussenstand, achter Egyptisch president Mohammed Morsi. Dat komt vooral omdat bezoekers van het populaire forum 4chan bij wijze van grap hebben besloten om massaal op de Noord-Koreaanse dictator te gaan stemmen.

Vorig jaar ging de prijs naar ‘de demonstrant’, die symbool stond voor de Arabische lente en de wereldwijde Occupy-demonstraties. In 2010 ging Facebook oprichter Mark Zuckerberg er met de prestigieuze prijs vandoor.

Jay-Z & Kanye West – Niggas In Paris

YouTube player

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Jay-Z Nieuws · Nieuws · PSY Nieuws