Muse terug met nieuwe single: ‘Thought Contagion’

Geschreven door op 15 februari 2018 om 20:37
Duran Duran cover, Muse - Foto: Raph_PH (Flickr, license: CC BY 2.0)

Muse heeft een nieuwe single gedropt! De Britse rockers onthulden hun nieuwe track, genaamd ‘Thought Contation’, op donderdag 15 februari.

Muse releaset single ‘Thought Contagion’

Eindelijk, hij is er! Muse heeft haar nieuwe single onthuld! Single ‘Thought Contagion’ werd in december al door frontman Matt Bellamy aangekondigd en de track werd de laatste dagen veelvuldig geteased op de social media van de band, maar op donderdag 15 februari was het zo ver!

De Britse rockers deelden de nieuwe track inclusief ‘eighties style’ video op hun officiële YouTube kanaal:

Inspiratie

Zanger Matt Bellamy legt het idee achter de single uit in gesprek met het Britse NME“Het gaat over het idee dat gedachten en dingen die we geloven, zich verspreiden. Soms goede dingen, soms slechte dingen, en ze verspreiden zich als virussen.”

De frontman omschreef de nieuwe single voorafgaand aan de release als een ‘zwaar, rockend nummer’ en trok vergelijkingen met de bands oude track ‘Fury’. Online trekken veel fans echter vergelijkingen met andere bands als Imagine Dragons en Thirty Seconds to Mars. Muse was in 2017 met laatstgenoemde band op tour en zou hier volgens sommigen wat inspiratie hebben opgedaan:

Wat vind jij?

De meningen over het nieuwe nummer lijken op social media sterk verdeeld. Maar wat vind jij van ‘Thought Contagion’? Laat het ons weten in de poll!

 

Bron: YouTube

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Aankondigingen · Artiesten · Muse Nieuws · Nieuwe singles · Nieuws · Videos