Gospellegende Mavis Staples in zomer 2018 naar Nederland

Geschreven door op 18 december 2017 om 11:41
Mavis Staples - Fotocredits: Persbericht Rotown (mail)

Gospellegende Mavis Staples keert in 2018 terug naar Nederland! De zangeres staat in juli 2018 met een concert in de Rotterdamse Schouwburg. 

Mavis Staples naar Nederland

De soul- en gospellegende, bekend als het gezicht van de invloedrijke muziekfamilie ‘The Staples Singers’, treedt aankomende zomer op in de Rotterdamse Schouwburg. Het concert vindt plaats op woensdag 4 juli 2018. Met ‘The Staples Singers’ was zij vanaf de jaren vijftig één van de eerste artiesten die het protestlied combineerde met gospel. In 2017 stond de zangeres nog met haar geweldige show op North Sea Jazz.

Tickets

Tickets voor Mavis Staples zijn onder andere te verkrijgen via de website van Ticketmaster.

Samenwerkingen met legenden

Sinds de sixties timmert Staples aan de weg als solozangeres. Door steeds nieuwe stromingen te omarmen bleef zij tot op de dag van vandaag actueel. De soul- en gospelzangeres werkte samen met legenden als Prince, Bob Dylan en Curtis Mayfield, maar ook met moderne grootheden als Gorillaz, Wilco-frontman Jeff Tweedy en Arcade Fire.

Tweedy produceerde drie platen voor Staples. De derde plaat, ‘If All I Was Was Black‘, is haar meest politiek beladen soloplaat van deze eeuw.

Bron: Persbericht Rotown

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.