Paaspop overweegt festival naar september te verplaatsen

Geschreven door op 22 januari 2021 om 14:09
Paaspop - Foto: Achim Raschka (Wikimedia Commons, CC BY-SA 3.0)

De organisatie van Paaspop overweegt zijn komende editie naar september te verplaatsen. Het evenement is in april traditioneel de opener van het Nederlandse festivalseizoen.

Paaspop wellicht in september georganiseerd

Door de nog altijd aanhoudende coronacrisis lijkt het niet haalbaar om de aankomende editie van Paaspop in april plaats te laten vinden. “We beginnen normaal gesproken zo’n zes weken van tevoren met opbouwen. We hebben het natuurlijk niet over een verjaardag in de achtertuin, maar over het bouwen van een klein dorp”, vertelt festivaldirecteur Peter Sanders aan het ANP.

De organisatie overweegt daarom om het evenement naar een later moment te verplaatsen. Het wachten is op duidelijkheid vanuit de overheid. “Het is een medisch verhaal, veel is onzeker en de situatie is erg veranderlijk. Het belangrijkste is de gezondheid en de veiligheid.” Wanneer die duidelijkheid uitblijft, zal het festival zelf de knoop doorhakken om te verplaatsen. “Zodra we weten dat we het niet meer gaan redden in april dan kunnen we dat zelf beslissen.”

De organisatie heeft vertrouwen dat het festival ergens dit jaar gewoon plaats kan vinden. “Het is koffiedik kijken natuurlijk, maar we hebben goede hoop”, besluit Sanders.

 

Bron: NU, AD

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Festivals · Nieuws · Paaspop Nieuws