TivoliVredenburg als eerste Nederlandse concertzaal aan de Budweiser

Geschreven door op 19 september 2019 om 16:22
Budweiser - Foto: Dorisall via Wikimedia Commons (CC BY-SA 3.0)

TivoliVredenburg is het eerste Nederlandse poppodium met Budweiser op de tap. Dat meldt het Utrechtse poppodium vandaag op hun website.

TivoliVredenburg aan de ‘Bud’

Vanaf vrijdag 20 september schenkt TivoliVredenburg het Amerikaanse biermerk Budweiser vers van de tap. Daarmee is de Utrechtse concertzaal de eerste in Nederland. Het poppodium en de brouwerij AB InBev, waar het ‘Bud’-bier onderdeel van is, zijn beiden enthousiast over de samenwerking.

Suzanne van Dommelen, zakelijk directeur bij TivoliVredenburg, schrijft het volgende op de website: “Bierbrouwerij AB InBev is al jarenlang onze partner en we zijn dan ook trots op deze primeur om als eerste Nederlandse concertzaal met Bud samen te werken. Bud wil als internationaal merk in Nederland talent een podium bieden en staat voor duurzaamheid en inclusiviteit. Merkwaarden die perfect bij TivoliVredenburg passen. Met de introductie van Bud bieden we niet alleen een verfrissend nieuw bier op tap aan, maar geven we deze waarden een geweldige impuls.

Budweiser of Bud?

De naam Budweiser is in een aantal Europese landen geclaimd door een Tsjechische bierbrouwer. Om deze reden heet het Amerikaanse Budweiser in sommige landen, waaronder Nederland, ‘Bud’. Anders gezegd, gaat het hierbij gewoon om hetzelfde bier.

 

Bron: TivoliVredenburg

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Fun Content · Nieuws · TivoliVredenburg Nieuws · Venues · Weetjes