Metallica en San Francisco Symphony kondigen jubileumshow ‘S&M²’ aan

Geschreven door op 19 maart 2019 om 16:31
Pinkpop 2022, Metallica uitverkocht, James Hetfield (Metallica) - Foto Nicolas T Broussard (wikimedia Commons)

Metallica en het San Francisco Symphony orkest bundelen in september opnieuw hun krachten voor een bijzonder jubileumconcert, ter ere van het twintigjarig jubileum van hun iconische livealbum ‘S&M’.

Metallica en SFS kondigen ‘S&M²’ aan

Metallica en het San Francisco Symphony orkest deelden in 1999 het podium voor een tweetal bijzondere concerten. Deze shows werden opgenomen en uitgegeven als livealbum genaamd ‘S&M’, een plaat die tot een van Metallica’s meest iconische live releases zou uitgroeien.

Fans van de populaire metalband droomden sindsdien van een vervolg op deze bijzondere shows en in september 2019 wordt deze droom eindelijk werkelijkheid! Metallica en het San Francisco Symphony orkest betreden op vrijdag 6 september opnieuw samen het podium, ter ere van het twintigjarig jubileum van ‘S&M’. De show, genaamd ‘S&M²’, wordt gespeeld in het gloednieuwe Chase Center in San Francisco.

Oud en nieuw materiaal

Tijdens het eenmalige concert zullen de band en het orkest nummers ten gehore brengen die twintig jaar geleden ook al gespeeld werden. Fans kunnen echter ook nieuwe performances verwachten van tracks die afkomstig zijn van albums die na de vorige ‘S&M’ shows verschenen:

The S&M² concert will feature the first live performances of these arrangements in 20 years, plus the first ever Metallica/San Francisco Symphony renditions of songs written and released since the original S&M, with new orchestral charts by Bruce Coughlin.

Benieuwd naar de vorige samenwerking tussen de legendarische metalband en het San Francisco Symphony orkest? Check hier de uitvoering van de track ‘Bleeding Me’:

 

Bron: Facebook Metallica

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Metallica Nieuws · Nieuws