Festival Report: Lief Festival 2017, een veelzijdigheid aan muziek en publiek

Geschreven door op 6 september 2017 om 14:31

Zaterdag 2 september 2017 vond de twaalfde editie van Lief Festival 2017 plaats bij recreatiegebied Strijkviertel in de Meern (Utrecht). De redactie van ArtiestenNieuws was erbij en doet verslag.

Festival Report – Lief Festival 2017

Voor het twaalfde jaar op een rij konden techno-liefhebbers uit Utrecht en omstreken hun hart ophalen tijdens Lief Festival 2017. Het festival wordt jaarlijks georganiseerd op het sfeervolle recreatieterrein Strijkviertel (vlakbij Utrecht) in de Meern.

Lief Festival 2017 - Fotocredits Djuna Vaesen (ArtiestenNieuws)

Lief Festival 2017 – Fotocredits Djuna Vaesen (ArtiestenNieuws)

Don’t Ever Lose Your Sense Of Wonder

Don’t Ever Lose Your Sense Of Wonder. Dat is de integrale boodschap vanuit de festivalorganisatie. Creativiteit vind je dan ook in overvloed.

Elk jaar krijgen een aantal bijzondere kunstenaars een plek op het festival waar zij hun talent met de wereld kunnen delen. Werkelijk overal op het festivalterrein kan de bezoeker dus iets doen, ontdekken of creëren.

Lief Festival 2017 - Fotocredits Djuna Vaesen (ArtiestenNieuws)

Vitamine Blij @ Lief Festival 2017 – Fotocredits Djuna Vaesen (ArtiestenNieuws)

Reis door de ruimte

Zomaar midden op het terrein komen we ineens een geheimzinnige container van De Spacealist tegen. Huh? Eenmaal binnen zien we dat lichtkunstenaars de binnenkant hebben omgetoverd tot kleurrijke fantasie-ruimtewereld. Cool!

De Spacealist @ Lief Festival 2017 - Fotocredits Djuna Vaesen (ArtiestenNieuws) 06

De Spacealist @ Lief 2017 – Fotocredits Djuna Vaesen (ArtiestenNieuws)

Ga op ontdekkingstocht

Er is nog veel meer te zien en beleven. Laat bijvoorbeeld je eerste indruk vastleggen bij ‘Eerste Indruk To Go’ of scoor een Keltisch zaadje bij Vitamine Blij. Een stukje verderop kun je trouwens terecht bij de ‘Peepshow’. Nee, dit is niet wat je denkt dat het is..

Foodtrucks @ Lief Festival 2017 - Fotocredits: Djuna Vaesen (ArtiestenNieuws)

Foodtrucks @ Lief 2017 – Fotocredits: Djuna Vaesen (ArtiestenNieuws)

Vrienden kwijt?

Kun je je vrienden niet meer vinden? Dat is nooit leuk. Gelukkig biedt de organisatie van Lief Festival een goede oplossing. Design je eigen heliumballon en ze vinden je in een mum van tijd weer terug.

Oja, je kunt je ballon natuurlijk ook voor andere doeleinden gebruiken.

Lief Festival 2017 - Fotocredits Djuna Vaesen (ArtiestenNieuws)

Lief 2017 – Fotocredits Djuna Vaesen (ArtiestenNieuws)

Egbert Live

Rond vijf uur ‘s middags verplaatst een groot publiek zich naar Area 1. Dit is de Main Techno/Techhouse stage, ook wel Schijn Bedriegt genoemd. Hier zorgen Egbert Live (Egbert Van Der Gugten), Secret Cinema, Dubfire en Man With No Shadow voor de nodige Techno deuntjes.

Stage @ Lief Festival 2017 - Fotocredits Djuna Vaesen (ArtiestenNieuws) 03

Egbert Live draait bij Schijn Bedriegt Stage @ Lief Festival – Fotocredits Djuna Vaesen (ArtiestenNieuws)

Ons kent Ons

Heb je even genoeg van de drukke Main?  Op de Ons kent Ons Stage krijgen zowel Jay Hardway als Lucas & Steve jouw voetjes wel van de vloer.

Lief Festival 2017 - Fotocredits Djuna Vaesen (ArtiestenNieuws)

Ons Kent Ons Stage @ Lief Festival 2017 – Fotocredits Djuna Vaesen (ArtiestenNieuws)

Hutje Bij Mutje

Natuurlijk slaan we stage 4, oftewel: Hutje Bij Mutje niet over. Hier kun je dansen in het zand langs de waterkant. Onder andere Redondo, Mike Mago en Mike Williams staan garant voor een flinke portie techhouse.

Lief Festival 2017 - Fotocredits Djuna Vaesen (ArtiestenNieuws)

Ons Kent Ons Stage @ Lief Festival 2017 – Fotocredits Djuna Vaesen (ArtiestenNieuws)

Chillen op Lief

Tijd om uit te rusten van al het dansen. Hiervoor is de sfeervolle, en vooral  groene, festivallocatie uitermate geschikt. Relaxen kan in het gras langs de waterkant of in een van de vele hangmatten op het festivalterrein.

Chillen @ Lief Festival 2017 - Fotocredits Djuna Vaesen (ArtiestenNieuws)

Hangmatten @ Lief Festival 2017 – Fotocredits Djuna Vaesen (ArtiestenNieuws)

Chillen @ Lief Festival 2017 - Fotocredits Djuna Vaesen (ArtiestenNieuws)

Hangmatten @ Lief Festival 2017 – Fotocredits Djuna Vaesen (ArtiestenNieuws)

Foodtrucks

Qua eten biedt Lief voldoende afwisseling. Op een Utrechts festival kan een Truck van Meneer Smakers sowieso niet ontbreken. Verder kun je terecht voor Turkse pizza, snoep, wafels, Mexicaans en de gebruikelijk snacks zoals patat, kroketten en hamburgers.

Foodtrucks @ Lief Festival 2017 - Fotocredits: Djuna Vaesen (ArtiestenNieuws)

Foodtrucks @ Lief Festival 2017 – Fotocredits: Djuna Vaesen (ArtiestenNieuws)

Jupiler @ Lief Festival 2017 - Fotocredits Djuna Vaesen (ArtiestenNieuws) 11

Jupiler Bar @ Lief Festival 2017 – Fotocredits Djuna Vaesen (ArtiestenNieuws) 11

Foodtrucks @ Lief Festival 2017 - Fotocredits: Djuna Vaesen (ArtiestenNieuws)

Foodtruck @ Lief Festival 2017 – Fotocredits: Djuna Vaesen (ArtiestenNieuws)

Funky Disco

Even genoeg van de kei-harde techno? Verscholen in het bos vind je de Houtje Touwtje Stage. Dit volgens ons toch wel de gezelligste stage van Lief Festival 2017. bij de Houtje Touwtje Stage kun je terecht voor een dansje op nostalgische disco en catchy funk plaatjes.

Lief Festival 2017 - Fotocredits Djuna Vaesen (ArtiestenNieuws)

Houtje Touwtje Stage @ Lief Festival 2017 – Fotocredits Djuna Vaesen (ArtiestenNieuws)

Wederom geslaagde editie Lief 2017!

Na de set van Alamaison bij Houtje Touwtje vertreken we allemaal naar de Main Stage voor de grote afsluiter. Het festivalpubliek wordt zoals gebruikelijk getrakteerd op een uitgebreide vuurwerkshow en dan is Lief 2017 een feit.

De organisatie mag terugkijken op een geslaagde twaalfde editie met een veelzijdigheid aan publiek en muziek. Als we een lief-veteraan Dustin mogen geloven, maakt het gevarieerde publiek namelijk de sfeer op het festival. “Op Lief vind je bezoekers in allerlei vormen, maten en leeftijden die gewoon zin hebben in een leuk feestje.” Daar sluiten wij ons bij aan!

Meer informatie? Bezoek de website: http://www.lieffestival.nl/

Deel artikel:

Plaats hier je reactie:

comments

Lees ook:
Jera On Air kondigt komst NOFX en Stick To Your Guns aan! Goed nieuws! Jera On Air heeft de eerste namen voor de 26e editie van het grootste punk- en hardcore festival van Nederland aangekondigd.  Jera On Ai...
Nick Cave and The Bad Seeds eerste naam voor Rock Werchter 2018 Rock Werchter heeft Nick Cave and The Bad Seeds aangekondigd! De singer-songwriter en zijn band staan op de laatste dag van het evenement. Nick Cave ...
Festival Report: Popronde Rotterdam, crowdsurfen in de platenzaak Ruim anderhalve maand trekt het reizende muziekfestival 'De Popronde' al door het land. Zaterdag 4 november streek het festival neer in Rotterdam. Art...
Festival Report: Sfeervolle tweede editie Tuckerville in 2017 Op zaterdag 2 september 2017 was het dan eindelijk zover. Na drie jaar werd er een tweede editie van Tuckerville georganiseerd. Hét festival van Ilse ...
Festival Report: Essential Festival, een magisch muzikaal jungleparadijs Op 15 juli was Artiesten Nieuws aanwezig bij het Essential Festival in het Zuid-Limburgse Heerlen. Naast geweldige optredens zat het festivalterrein v...
Festival Report: Zeventiende editie Indian Summer Festival groot succes! Indian Summer Festival 2017 zit er weer op! Artiesten Nieuws was erbij en blikt terug op weer een succesvolle editie van het meerdaagse evenement....

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Menu