Ozark Henry voor een optreden in Helmond

Geschreven door op 4 mei 2016 om 11:10
Ozark Henry met Laura Groeneseken- Eric de Redelijkheid, fotograaf | Flickr

De indrukwekkende, Belgische muzikant Ozark Henry komt naar Nederland! In september treedt hij op in de Cacaofabriek in Helmond.

Ozark Henry concert

Ozark Henry met Laura Groeneseken- Eric de Redelijkheid, fotograaf | Flickr

Ozark Henry – Eric de Redelijkheid, fotograaf | Flickr

Ozark Henry komt op donderdag 22 september voor een optreden naar De Cacaofabriek in Helmond. Het concert is een onderdeel van zijn Harmony is Paramount tour. Een pianist en 4 strijkers zijn er ook bij zodat zijn muziek helemaal tot zijn recht komt.

Ozark Henry Tickets

De tickets voor dit intieme concert zijn verkrijgbaar op de site van De Cacaofabriek.

Paramount

Het recente album Paramount is opgenomen met het Nationaal Orkest van België dat uit 90 muzikanten bestaat. Dit hebben ze ter ere van zijn immense repertoire gedaan. Daarnaast is Henry’s album afgewerkt met 3D audiotechnologie waardoor je je midden in zijn dromerige muziek waant.

Ozark Henry

De hoogbegaafde Belg is de zoon van de klassieke componist en jazzmuzikant Norbert Goddaer. Hij werd geïnspireerd door de muziek van zijn vader. Onder de naam van Sunzoo Manley neemt hij een free jazz album op. Sindsdien heeft Ozark met vele genres geëxperimenteerd waaronder hiphop/funk en avant-garde electronic. Zijn nieuwe sound is wat zachter en akoestisch.

De talentvolle Ozark Henry heeft zijn ereplaats verdiend met zijn indrukwekkende resultaten. I’m Your Sacrifice is zijn grootste succes en stond wel ruim een jaar in de toplijsten. Daarnaast heeft de muzikant ook opgetreden voor de Belgische koning in het Paleis, op blote voeten nota bene!

Gehoord

Zijn muziek is te horen geweest in fashion shows van onder andere Dries van Noten. Ook kan je hem hebben gehoord op tv of in een film. It’s In The Air Tonight bijvoorbeeld is gebruikt voor Homeland, Dexter en Episodes.

Belgische David Bowie

Door de critici werd hij vergeleken met David Bowie. In 2015 heeft Henry het nummer We Can Be Heroes opgedragen aan hem.

Bron: De Cacaofabriek

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.