Van Morrison, Macy Gray en Tony Bennett naar North Sea Jazz 2012

Geschreven door op 28 februari 2012 om 12:07
Van Morrison - Fotocredits Jarvin - Wikimedia Commons (CC BY-SA 3.0)

Het North Sea Jazz Festival 2012 is vanochtend met de eerste namen naar buiten gekomen. O.a. Van Morrison, Macy Gray, Tony Bennett en Wayne Shorter zullen van de partij zijn op het festival in het Rotterdamse Ahoy.

Dat maakte directeur Jan Willem Luyken vanochtend op Radio 6 bekend, inmiddels valt het officiële persbericht ook al te lezen op de website.
Naast de grote headliner staan ook Melody Gardot, Gregory Porter en Amos Lee op de bühne op 6,7 en 8 juli in Rotterdam.
Naast deze bevestiging is er ook dit jaar weer een speciaal nachtconcert, niemand minder dat Lenny Kravitz zal een optreden verzorgen in de nacht van vrijdag op zaterdag, hiervoor zijn losse kaarten te koop.

Ook Janelle Monáe, McCoy Tyner Trio with Ravi Coltrane, Pat Metheny Unity Band, Dave Holland Quartet, Robert Glasper Experiment en Hugh Laurie zijn bevestigd.
Het grootste indoor jazzfestival ter wereld kwam ook met Spectrum Road, Ahmad Jamal, Joe Lovano-Dave Douglas Quintet, het Hiromi Trio met Anthony Jackson en Simon Philips naar buiten.

Daarnaast komt niemand minder dan de Nederlandse Kyteman met zijn ‘Orchestra’.
Alhoewel dit al een hele berg aan optredens zijn, zal de line-up in zijn geheel eind april bekend worden gemaakt.
Kaartverkoop voor het festival start aanstaande donderdag 1 maart om 10.00 via de officiële website. De dagkaarten kosten 89 euro en voor een 3-dagenkaart is men in de early-bird actie een kleine 200 euro kwijt.

Mocht het nou uitverkopen en jij wilt hoe dan ook? Probeer dan eens te zoeken naar North Sea Jazz Tickets via de veilige ticketmarktplaatsen! Zo heeft de bekende ticketaanbieder ViaGogo op de langere duur genoeg North Sea Jazz Kaarten in de aanbieding!

Bekijk hier de terugblik van afgelopen editie!

YouTube player

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.