5 Kendrick Lamar tracks die je móét kennen voor de Ziggo Dome show

Geschreven door op 23 februari 2018 om 16:34
Kendrick Lamar - Fotocredits: Kenny Sun - Bron: Flickr (CC BY 2.0)

Het is bijna zover! Hiphopicoon Kendrick Lamar staat vrijdagavond 23 februari 2018 in een uitverkochte Ziggo Dome. Artiesten Nieuws zette vijf tracks, die je voor deze show absoluut móét kennen, op een rijtje.

Kendrick Lamar naar Ziggo Dome

De Amerikaanse rapper staat met een uitverkochte show in de Amsterdamse Ziggo Dome. Als je erbij bent ken je ongetwijfeld de volgende vijf tracks:

1. Bitch, Don’t Kill My Vibe

Deze track maakte onderdeel uit van Kendrick’s debuut album good kid, m.A.A.d city’. De rapper bracht de plaat in 2012 uit. Het zorgde voor de grote doorbraak van de rapper.

‘Bitch, Don’t Kill My Vibe’ bracht Lamar in 2013 als single uit. Het nummer heeft ruim 104 miljoen views op YouTube.

YouTube player

2. King Kunta

‘King Kunta‘ maakt onderdeel uit van Lamar’s derde studioalbum ‘To Pimp A Butterfly. De rapper bracht het album op 1 april 2015 uit. Deze belandde op de nummer zeven positie in de ’50 beste songs van 2015′ lijst van Rolling stone.

Echte Kendrick fans kunnen dit nummer woord voor woord mee rappen, en als je bij het concert in de Ziggo Dome bent móét je deze track absoluut kennen!

YouTube player

3. LOYALTY.

Rihanna vergezelt ‘Kung Fu Kenny’ op deze monsterhit. ‘LOYALTY.’  is één van Kendrick’s meest hitgevoelige tracks.

Dat kan natuurlijk niet anders, de combinatie Rihanna en Kendrick bewijst goud te zijn. De song heeft ruim 140 miljoen views op YouTube.

YouTube player

4. DNA.

Dit nummer maakt onderdeel uit van Kendrick’s recentste album ‘DAMN‘. Hij bracht het op 14 april 2017 uit. DNA.’ bracht de rapper op 18 april 2017 als single uit.

In de track bespreekt K-Dot, zoals de artiest ook wel genoemd wordt, al het goede én slechte dat in zijn DNA zit. Het nummer is de perfecte concert ‘banger’ en zorgt er gegarandeerd voor dat het publiek volledig uit zijn dak gaat.

YouTube player

5. HUMBLE.

Als je deze track niet kent, heb je sinds de release van het album ‘DAMN‘ vast en zeker onder een steen geleefd. ‘Humble‘ piekte in de Nederlandse top 40 op positie 25 en op YouTube heeft het nummer bijna 450 miljoen views.

De track is Lamar’s grootste hit tot nu toe. Er is dan ook geen twijfel over dat het dak eraf gaat wanneer de artiest de track ten gehore brengt in de Ziggo Dome.

YouTube player

 

Bron: YouTube, Top 40

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Fun Content · Kendrick Lamar Nieuws · Nieuws · Videos