Cabaretier Paul van Vliet op 87-jarige leeftijd overleden

Geschreven door op 26 april 2023 om 10:12
Paul van Vliet - Foto: Roel1943 (Wikimedia Commons, CC BY-SA 3.0)

Paul van Vliet is op 87-jarige leeftijd overleden. De cabaretier stierf dinsdagavond in zijn woonplaats Den Haag na een kort ziekbed, zo meldt zijn familie.

Paul van Vliet (87) overleden

“We zijn intens verdrietig maar vooral ook trots op wie hij was en wat hij voor velen heeft betekend”, meldt de familie tegenover persbureau ANP.

“Hij laat met zijn teksten, muziek en komische types een schat aan verhalen en liedjes na die getuigen van een vol leven en een prachtige theatercarrière. Onze lieve Paul, levenslustig, krachtig en vol ideeën tot het eind. We gaan hem missen.”

Succesvolle carrière

Van Vliet is een van de grootste Nederlandse cabaretiers aller tijden. Hij begon zijn carrière in de jaren 50 met het succesvolle Leidsch Studenten Cabaret, om vervolgens in 1964 cabaretgezelschap Cabaret PePijn op te richten in een eigen theater. De leden van het gezelschap gingen in 1971 uit elkaar, maar Theater PePijn bleef bestaan.

Wat volgde was een succesvolle solocarrière als cabaretier, schrijver, zanger en acteur. Van Vliet kondigde in 2018 aan te stoppen met het geven van grote voorstellingen. Sindsdien trad hij nog sporadisch op bij speciale gelegenheden.

 

Bron: ANP, NOS

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Nieuws · Paul van Vliet Nieuws