The Prodigy-zanger Keith Flint overleden

Geschreven door op 4 maart 2019 om 12:36
Keith Flint (The Prodigy) - Foto ParaDoxus (Wikimedia Commons, publiek domein)

The Prodigy-zanger Keith Flint is overleden. Het Britse ‘The Sun’ maakte maandagochtend melding van het nieuws. Flint werd dood aangetroffen in zijn woning.

The Prodigy-zanger Keith Flint overleden

Keith Flint, zanger van de iconische Britse groep The Prodigy, is overleden. Dat meldt The Sun. Het Britse nieuwsmedium schrijft dat de politie maandagochtend vroeg werd ingeschakeld, waarna de zanger dood in zijn woning werd aangetroffen. Keith Charles Flint, zoals de zanger voluit heet, is slechts 49-jaar oud geworden.

De band bevestigt het nieuws middels een post op Instagram. Bandlid Liam Howlett laat weten dat Flint zichzelf van het leven heeft beroofd.

‘Firestarter’

De excentrieke Flint, herkenbaar aan zijn opvallende haarstijlen en tatoeages, bracht sinds 1990 verschillende iconische tracks uit met zijn groep The Prodigy. Het collectief scoorde wereldwijd meerdere nummer 1-hits met tracks als ‘Breathe’ en ‘Firestarter’. In 2018 bracht de band zijn laatste studioalbum ‘No Tourists’ uit. Datzelfde jaar stonden de muzikanten nog op het podium van de Ziggo Dome.

De Britse groep werd eerder aangekondigd als een van de headliners voor Lowlands 2019. Wat er nu met deze show gaat gebeuren is nog niet bekend.

YouTube player

 

Bron: The Sun

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Nieuws · The Prodigy Nieuws